Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Zwracam się do was koledzy o pomoc z moim BMW.

Opiszę może dokładnie jak to było z tym autkiem.

BMW dostałem jako premie od szefa w niemczech takze nie było się co ogląda tylko brac.

Mówił mi że są jakies problemy z silnikiem ale wkoncu za darmo je dostałem i nie było co wybrzydzac.

do Polski auto wróciło na lawecie.po przyjezdzie zatankowałem ,naładowałem aku i samochód odpalił na dotyk.

Silnik cicho i równo pracował.

Po dłuzszym czsie pracy silnika(po przejechaniu ok15Km) zaczynają sie problemy.

silnik zaczyna nierówno pracowac,nie ma mocy(ciężko wogole nim ruszyc),obrotomierz kręci się tylko do 3 tyś i to z oporami.

Pojechałem z tym do goscia co niby zna sie na BMW i powiedział mi ze mam włozony nie ten silnik co powinien byc.Tzn w tej kaście co mam powinien byc silnik z pojedynczym VANOSEM a ja mam silnik na podwójnym VANOSIE.

Wogóle wtyczka od Vanosa i czyjnika cisnienia oleju nie jest podpieta(nie ma jej nigdziej pod maską).

Jak Auto ostygnie to znów dobrze chodzi ale po jakimś czasie znów dzieje się to samo.

Można coś z tym zrobic żeby te auto normalne jezdziło?

Prosze,pomóżcie mi z tym.

Opublikowano
pewnie zostaje tylko wymienić silnik na taki z pojedynczym vanosen, inne rozwiązania to tak na prawdę lepienie z g....
www.nowak-motocykle.pl
Opublikowano
Od 09.1998 wychodzily z podwojnym vanosem wiec moze nie jest tak jak mowi twoj znajomy fachowiec. Podaj 7 ostatnich nr vinu to sprawdzimy jaki powinienes miec silnik

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
a prozaiczne i proste pytanie - KATALIZATOR bo wygląda mi on na zapchany. Postoi spaliny zejdą i gitara odpala, ale pojedziesz kawałek spaliny nie mają gdzie ujść i masz - spadek mocy brak wkręcania się na wyższe obroty itd... przerabiał to znajomy co 10km stawał bo normalnie auto powyżej 70km\h nie chciało iść, wywalił kata i TORPEDA :mrgreen: