Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

Mam takie pytanko... otóż w moim BMW E46 320d nie ma klimatyzacji tylko te "śmieszne" pokrentełka i właśnie z tym wiąże się moje pytanie. Czy gdybym kupił sam panel klimatronica (bez niczego innego) i włożył go w miejsce tych pokrętełek to czy działała by regulacja temperatury, nawiewów itp? Nie zależy mi na klimatyzacji chodzi mi tylko o estetykę wnętrza, zawsze byłoby trochę "ładniej". :wink:

Z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.

Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.

Mam takie pytanko... otóż w moim BMW E46 320d nie ma klimatyzacji tylko te "śmieszne" pokrentełka i właśnie z tym wiąże się moje pytanie. Czy gdybym kupił sam panel klimatronica (bez niczego innego) i włożył go w miejsce tych pokrętełek to czy działała by regulacja temperatury, nawiewów itp? Nie zależy mi na klimatyzacji chodzi mi tylko o estetykę wnętrza, zawsze byłoby trochę "ładniej". :wink:

Z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów.

poszukaj w dziale zrób to sam.... widziałem gdzieś taką zmianę .......

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Nie wiem o co chodzi z tym tematem wątku :roll:

I nie wiem czy mnie zrozumieliście. Nie mam klimatyzacji w samochodzie... nawet kawałka... i nie chce jej montować... chodzi mi tylko o to czy jeśli włożę panel klimatrinica zamiast tych pokrętełek to czy wszystko będzie normalnie działać???

Opublikowano
Nie wiem o co chodzi z tym tematem wątku :roll:

I nie wiem czy mnie zrozumieliście. Nie mam klimatyzacji w samochodzie... nawet kawałka... i nie chce jej montować... chodzi mi tylko o to czy jeśli włożę panel klimatrinica zamiast tych pokrętełek to czy wszystko będzie normalnie działać???

to chyba my nie rozumiemy ... jak to nie masz klimatyzacji , tzn ktoś ją zdemontował ? czy masz ale manualną ?

a jak chcesz sterować nawiewem , podgrzewaniem szyby , ogrzewaniem ?

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

przecież chyba nie było w ogóle E46 bez klimatyzacji. były wersje z manualną klimą, ale najważniejsza rzecz (tj. sprężarka klimatyzacji) jest w każdym E46!

(poprawcie mnie jeśli się mylę...)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na Twoją prośbę poprawiam Cię. Były e46 bez klimatyzacji. I oczywiście bez sprężarki. Tak to wyglądało w środku:

http://img593.imageshack.us/img593/2686/p1000288v.jpg

Zwróć uwagę na brak przycisku do włączania klimy manualnej (zaznaczyłem na fotce).

Opublikowano
Przecież piszę że nie mam klimatyzacji wcale... i ponawiam pytanie. Czy jeśli wymienię sam panel na panel od klimatronika to czy będę mógł sterować nawiewem i temperaturą?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wątpię, żeby ktokolwiek robił już taką podmiankę, bo nie ma ona sensu. Wg mnie - i tutaj teoretyzuję - panel powinien zadziałać. Oczywiście brak będzie czujnika nasłonecznienia, pomiar temperatury we wnętrzu też nie zatrybi i nie wiem, czy to nie spowoduje dziwnych zachowań. Na pewno wywalać będzie błędy na kompie. Na 100% nie będzie też możliwości ustawiania wszystkich nadmuchów (nogi, klata, szyba; będą dostepne tylko 2 z tych trzech).

Jak mówię, to teoria na mój nieduży rozum. Pomysł nie trafiony.

Opublikowano
Jesteś pewien? Może wystarczy trochę pogrzebać w tym panelu od klimatronika i wszystko będzie OK. Powtarzam chodzi mi tylko o wygląd
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego, co ja Cię będę przekonywał. Nie masz elektrycznie sterowanych nawiewów, więc nie wszystkie ustawienia nawiewów będą działać. A jak będzie z działaniem temperatury, to nie wiem.

Czy włożenie panelu, w którym połowa przycisków będzie nieaktywna, jest poprawieniem wyglądu, to nie jestem przekonany, hm.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
ja wyjąłem pokrętła i wsadziłem panel klimatronica, akcja trwała ok pół minuty, kostki pasowały i wszystko działa.Sam byłem w szoku :D