Skocz do zawartości

3XX - co myslicie o takim kluczyku?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po pierwsze popraw temat. Dla mnie to zwykły bubel (made in china) i nie zamienił bym oryginalnych kluczyków na coś takiego (podobnego jak mają samochody grupy VAG).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja napiszę z doświadczenia, nie wytrzyma Ci to jednego roku (choć nie mówię, że nie da sie w ramach gwarancji wymienić).
Opublikowano
dokładnie-kicha, miałem coś takiego w starym kadecie :D rozwaliło się po jakimś czasie ten grot kluczyka się urwał. Dla mnie kicha kojarzy mi się z Fiatem Ducato bleee
Opublikowano

poprawilem koledze temat.

co do kluczyka to kwestia gustu,jak dla mnie" udawanie" kluczykow VAG-a, mija sie z celem dla posiadacza BMW.

nie wspomne o jakosci,bo widze ze koledzy maja zle doswiadczenia.

Opublikowano

A pro po kluczyków, potrzebuje dorobić kluczyk do X czy to prawda że dorabiają tylko w serwisie? Dwa lata temu chciałem dorobić do e 46 i zjeździłem kupę punktów i każdy rozkładał ręce i wysyłał mnie do ASO. Ale to było 2 lata temu a teraz świat poszedł do przodu pojawiły sie komputery, narkotyki....................

Może ktoś z was coś wie na ten temat?

Pozdrawiam.

Opublikowano
A pro po kluczyków, potrzebuje dorobić kluczyk do X czy to prawda że dorabiają tylko w serwisie? Dwa lata temu chciałem dorobić do e 46 i zjeździłem kupę punktów i każdy rozkładał ręce i wysyłał mnie do ASO. Ale to było 2 lata temu a teraz świat poszedł do przodu pojawiły sie komputery, narkotyki....................

Może ktoś z was coś wie na ten temat?

Pozdrawiam.

widzę, koleszko, że jesteś ode mnie z miasta :P hmm.. jeśli to ten koło Wcha Strzegom.

podjedź do koleszki, który robie BMW i Mini tak koło stragony...

Opublikowano
Wiem, że koleś który robi BMW i MINI to ma warsztat koło Zrembu tam po Ruskich, o niego Ci chodziło?

tak ;) ewentualnie możesz zapytać typka w Tesco (świdnica) albo Lubin (real i auchan)

Opublikowano
Faktycznie wygląda trochę jak kluczyk od Passata albo Astry ale całkiem fajny:)

http://img200.imageshack.us/img200/2941/zdjcie0196001320x200320.jpg

...na tym osiedlu

gdzie BEEMKA jest

prawie jak BENTLEY...

Opublikowano

Ja wypowiem się nieco w innym tonie, gdyż w poprzednim aucie (Audi A3) miałem zamontowane coś takiego :) Problemem w Twoim przypadku, będzie na 100% grot kluczyka, który jest tragicznej jakości i nawet po nacięciu, będzie niszczył zamki i stacyjkę, ja przerobiłem taki pilot pod oryginalny klucz u ślusarza, choć niechętnie, to jednak się podjął :P

Jeśli chodzi o piloty i sama centralkę, to nie miałem żadnych zastrzeżeń do jej pracy, godny uwagi jest fakt, że zasięg tych pilotów jest miażdżący w porównaniu z fabrycznymi do e46, ale już taki urok naszych 3er :D

Pozostaje kwestia immobilisera, należy zaprogramować transponder i umieścić go w pilotach, w Audi jest crypto, więc nie było wielkiego problemu, w pilocie jest miejsce na transponder, zalewasz go klejem i jest ok. Nie wiem jak to wygląda w BMW.

W ostatecznym rozrachunku, nie polecałbym do e46, z powyższych względów + kwestia świetnego wyglądu i trzymania fabrycznego kluczyka :D

Pozdrawiam,