Skocz do zawartości

E91 Bagażnik - wymiana podłogi (wnęki)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

ciekawi mnie czy jest możliwa wymiana podłogi w bagażniku aby zamienić ten schowek (nr 14 na schemacie http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VU31&mospid=48831&btnr=51_6028&hg=51&fg=65) na taką wnękę na koło dojazdowe? Trochę mi się nie uśmiecha wozić ciągle dojazdówki tak "luzem" w bagażniku... Przerabiał może ktoś coś takiego i czy w ogóle jest możliwe zamówienie takiej podłogi w ASO ?

Odrazu zaznaczam, że wiem ze mój samochód jest przystosowany do opon RF i proszę mi o tym nie przypominać :) mam swoje zdanie na ten temat.

Opublikowano

gdzieś widziałem patent z kołem zapasowym i podłogą na nim tak że dawała płaskie dno w bagazniku ale na poziomie "półek" po bokach.

Fabryczny schowek w podłodze jest za mały żeby zmiesciło się w nim koło no chyba że 10" z mini morisa

• 1 rok później...
Opublikowano

Jestem właśnie na etapie poszukiwania miejsca na dojazdówkę w e91 320d i znalazłem tylko coś takiego http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VB31&mospid=48483&btnr=51_7040&hg=51&fg=95

ale jest to dla e90. Czy ktoś to już przerabiał ?

Na forum nic już więcej nie mogę znaleźć - nie mam zamiaru wozić dojazdówki luzem.

Opublikowano
czy ja dobrze widzę, że ten patent podwyższa, podłoge w bagażniku? Jeśli tak to mały bagażnik, będzie jeszcze mniejszy, trochę mnie to nie urządza.
Opublikowano

nie, w e90 masz inaczej zorganizowany bagażnik niż w e91,

w sedanie masz półkę i pod nią właśnie taki schowek w którym zmieścisz dojazdówkę, oczywiście półka jest wtedy na poziomie wnęk bocznych...

w e91 nie zastosujesz tego patentu, schowek pod podłogą jest za mały i nie zmieścisz tam dojazdówki

Opublikowano
Ja narazie nigdzie nie wyjezdzalem dalej ale przed majówka trzeba cos ogarnąć.
Opublikowano
Niestety u mnie tez dojadzowka w bagazniku lub czasami za tylnim siedzeniem. Raczej z podloga nie da sie nic wykombinowac,jest ona za mala.
Sprzedam Bmw 320d E46 2001r
Opublikowano

Ale nędza, kupiłem diesla i będę miał dojazdówkę walającą się po bagażniku. Ktoś pytał w ASO ile kosztuje gotowy oryginalny zestaw koła dojazdowego taki jak ten:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VU51&mospid=50501&btnr=36_1449&hg=36&fg=95 ???? w zestawie jest fajny pokrowiec więc jak ma już to leżeć niech to jakoś wygląda.

Opublikowano
Ja w weekend wyciagne cala podloge i zobczymy , moim zdaniem da rade.
Opublikowano
PabloM - nie da rady. Przynajmniej w e90 nie ma takiej opcji, nie wiem jak w e91.
Opublikowano
Ale jak wyglada sytuacja jezeli ktos sie zdecydyje na LPG w E91. Przeciez nie dadza butli za siedzenia.:)
Opublikowano
Ale nędza, kupiłem diesla i będę miał dojazdówkę walającą się po bagażniku. Ktoś pytał w ASO ile kosztuje gotowy oryginalny zestaw koła dojazdowego taki jak ten:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VU51&mospid=50501&btnr=36_1449&hg=36&fg=95 ???? w zestawie jest fajny pokrowiec więc jak ma już to leżeć niech to jakoś wygląda.

Również jestem ciekawy :) Dowiadywał się ktoś ?

www.scooterkingz.pl
Opublikowano
skoro weszła tam butla 63l to i dojazdówka powinna się zmieścić.
Opublikowano

rzeźba jest niesamowita... wycieli schowek na rupiecie i wstawili butle i w jakiś sposób to uszczelnili...

nie zmieścicie dojazdówki w e91 taka prawda! nie rozumiem waszego strachu o złapanie kapcia?? jak często zdarza się go Wam złapać, że boicie się odjechać dalej od domu. Koszt wykupienia Assistance to kwota rzędu 50 zł

Opublikowano
W tamtym roku złapałem 2 razy kapcia a raz rozerwało mi oponę :mad2: dlatego nie wyobrażam sobie jeździć bez zapasu. Testował ktoś assistance ? przyjadą z kołem zapasowym czy kleją na miejscu ? Jak to działa ?
Opublikowano
W tamtym roku złapałem 2 razy kapcia a raz rozerwało mi oponę :mad2: dlatego nie wyobrażam sobie jeździć bez zapasu. Testował ktoś assistance ? przyjadą z kołem zapasowym czy kleją na miejscu ? Jak to działa ?

do mnie kiedyś przyjechał taki wóz co kleił mi na miejscu, ale opona była do wywalenia, przynajmniej tak twierdził mój wulkanizator, podobnie ma się sprawa z tymi uszczelniaczami do opon. Ja też dość często łapie kapcia, taka praca, jeżdżę po budowach, a tam nie problem o jakieś gwożdzie czy wkręty. zastanawiam się nad najwęższym możliwym kołem dojazdowym.

Opublikowano
Czyli zatrzymało sie na pieknej dojazdówce za siedzeniem w ślicznym pokrowcu :cry2: :cry2:
Opublikowano

Podsumowując:

- dojazdówka nie wejdzie we wnękę pod podłogą w e91 - jest możliwość ale tylko w e90

- pasuje z e46 - 115/90/16"

- podnośnik tez z e46

Nie jestem pewien tylko czy podnośnik z e46 będzie pasować jak mam listwy z M-pak ? Podnośnik taki jak np. tutaj: http://allegro.pl/bmw-3-e46-98-lewarek-winda-podnosnik-i2222480188.html

Opublikowano
dojazdówka nie wejdzie we wnękę pod podłogą w e91 - jest możliwość ale tylko w e90

Jesteś pewien, że do e90 wejdzie? Ja mam e90 i powiem Ci, że nie wydaje mi się. Sprawdzę to jeszcze dzisiaj dokładnie ale bez jakiegoś kombinowania chyba nie ma szans.

Opublikowano
Sprawdzałem i nie ma szans, że dojazdówka wejdzie pod podłoge w e90 bez jakiejś rzeźby.