Skocz do zawartości

jak zmienic godzine w obc 7 przyciskowym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no wlasnie jak zmienic, probowalem roznych kombinacji i dalej nie wiem, szukalem na necie to caly czas wyskakuja mi instrukcje jak wlaczac secret codes na obc z numerycznymi, ale dalej nie wiem.

prosze o porade.

ps jak sie wlaczy set na ok 10sek wyskakuje mi na obu wyswietlaczach temp i godz/daty prawie same 8 ale to jest chyba test sprawnosci wyswietlaczy

Clear for take off!
Opublikowano
Zrób tak : przekręć kluczyk na zapłon, wciśnij naraz UHR i SET , po chwili pojawi ci sie komunikat - u mnie po angielsku akurat INPUT TIME - po nim nastaw zegar przyciskami 1,10,100,1000 , zatwierdz zmiane za pomocą SET i gotowe- na pewno zadziała.
Opublikowano
Zrób tak : przekręć kluczyk na zapłon, wciśnij naraz UHR i SET , po chwili pojawi ci sie komunikat - u mnie po angielsku akurat INPUT TIME - po nim nastaw zegar przyciskami 1,10,100,1000 , zatwierdz zmiane za pomocą SET i gotowe- na pewno zadziała.

Na obc z 7 przyciskami to raczej tak bedzie ciezko :D

Tam nie ma przyciskow 1, 10 , 100, 1000... , trzeba godzine ustawic tak jak opisal robertbmw

Mariusz
Opublikowano
spoko , spoko- marmic ma racje - dopiero teraz zjazylem ze chodzi o obc z 7 przyciskami - ja mam pelny komputer i stad ta porada - sorki za wprowadzanie w bład :duh:
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Naciśnij i przytrzymaj uhr aż zacznie migać kropka, ustaw godzinę i potwierdź jeszcze raz naciskając uhr. To samo z datą.

no i mi jakos nie wychodzi w ten sposob...:(

zegar sie wyzerowal po odpieciu akumulatora.

a wiec ustawiam sobie odpowiednia godzine tymi przyciskami pod wyswietlaczem zegara pozniej naciskam uhr i przeskakuje do daty... ustawiam date i naciskam uhr i powraca mi do stanu " -:- " czyli do wyzerowanej godziny...

co robie nie tak??

Opublikowano
Naciśnij i przytrzymaj uhr aż zacznie migać kropka, ustaw godzinę i potwierdź jeszcze raz naciskając uhr. To samo z datą.

no i mi jakos nie wychodzi w ten sposob...:(

zegar sie wyzerowal po odpieciu akumulatora.

a wiec ustawiam sobie odpowiednia godzine tymi przyciskami pod wyswietlaczem zegara pozniej naciskam uhr i przeskakuje do daty... ustawiam date i naciskam uhr i powraca mi do stanu " -:- " czyli do wyzerowanej godziny...

co robie nie tak??

sam sobie odpowiem... moze komus sie przyda...

chyba powinno byc:

Naciśnij i przytrzymaj uhr aż zacznie migać kropka, ustaw godzinę i potwierdź jeszcze raz naciskając set.

chyba w ten sposob zaakceptowalem i zadzialalo...

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
odkopuje ten temat bo mam problem wlasnie z usatwieniem daty i godziny. jak juz mi wyskoczy godzina 0:00 to moge usatwiac minuty na przyciskach 1 i 10. Jak przejsc do godzin?? Naciskam Set/Res i przeskakuje od razu do daty. Z data jest tak samo. Ustawiam te dwie cyferki z prawej(nie wiem czy to dzien czy miesiac??) i po naicsnieciu SET/RES nic sie nie dzieje. Jak nacisne po ustawieniu minut badz dnia/miesiaca kolejno UHR badz DAT to tez nic sie nie dzieje. Jak to mam usatwic??

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

• 12 lat później...
Opublikowano

Witam, odkopię temat bo mam podobny problem z tym ze kropka cały czas miga ale nie da się zmienić godziny , odpięcie i podpięcie akumulatora nie działa, nawet to przekręceniu kluczyka w pozycje 0 wyświetlacz się nie wyłącza. Ktos wie o co może chodzić?

BvmH4MHm.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.