Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam tak jak w tytule posiadam bmw 316 i chciałbym założyć felgi 17 np http://allegro.pl/felgi-bmw-keskin-kt3-germany-i1428845365.html ,

tam są oponki 225 ale ja bym założył 205(wiem że da rade naciągnąć)

I teraz moje pytanie czy coś sie zmieni w autku tzn prędkość spalanie czy cokolwiek , czy może jednak będzie wszystko ok??

Albo np do jakiego rozmiaru felg jakie oponki naciągne.

Z góry dzięki wszystkim za odpowiedź ewentualne sugestie.

A np te? są tam 205 to moze 195 by podeszły http://allegro.pl/bmw-17-cali-m-power-et47-50-oryginalne-i1434128564.html

Edytowane przez donjuan666
Opublikowano
na tych felgach nawet 225 są sporo naciągnięte,i przy 100kM odczujesz róznicę i w spalaniu i osiągach.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Nie każda opona się ładnie naciąga, może się okazać, że wyjdzie Ci ludzik Michelin z koła. Spalanie i osiągi - Kolega wyżej napisał.
Opublikowano
Witam ja na twoim miejscu przy motorku 1,6 nie zakładałbym 17" bo naprawdę poczujesz spadek dynamiki a wzrost zużycia no chyba że zależy ci na wyglądzie no to wtedy spoko można zakładać felgi przyznam, że całkiem ładne.
Opublikowano
Pewnie tak 16" już całkiem fajnie wyglądają, a opony można już i 195 dać, osobiście mam na lato 205 na 16" a na zimę 195 na 15" i powiem że nie czuć wielkiej różnicy ale to dlatego że zima stawia większy opór toczenia bo miększa guma. No i na 16" zawsze masz troszkę większy balon a co za tym idzie masz mniejsze zużycie zawieszenia.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Osobiście brałbym 1 lub 2 numer 3 jest od e46 i widziałem je u znajomego i powiem że z e46 wyglądają dużo ładniej niż na e36