Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

735 strzela gazem na potege.

Sprawdzona zostala kompulka (jest nowa), wymienione swiece i kable. Jaka moze byc tego przyczyna?? Co jeszcze moze powodowac strzaly gazu???

Gazy byl rowniez regulowany

Pozdro

Opublikowano

Instalacja z tych malo skomplikowanych

A mianowicie - jak wszedzie butla w bagazniku, mieszacz przy przeplywomierzu (po drodze reduktor), klapka anty-bum, odciete wtryskiwacze - i chyba to wszystko

Opublikowano

To nie jest bunt tylko zła dawka gazu wynikająca ze złego umieszczenia miksera, być może wad połączeń na dolocie, nieszczelności uszczelek kolektora ssącego, itp.

Na temat gazu pisałem wiele i wystarczy poczytać.

Nikt nie jest w stanie poprzez neta zdiagnozować co się dzieje bo jest to poprostu ingerencja indywidualna instalatora gazu i tylko właściciel widzi jak to wygląda. Ja nie widzę tej instalacji i nie słyszę pracy silnika, więc co mogę zasugerować?

Tego typu pytania powinny padać do mechanika podczas wizyty, a nie szukać wskazówek na forum - jest to po prostu zbyt ogólne pytanie.

Też mogę napisać : zepsuło mi się auto, co mam zrobić.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Cewka zaplonowa, meczylem sie z tym pol roku, wymienilem wszystko, okazalo sie ze taka rzecz.
Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.