Skocz do zawartości

jaki wlać olej vanos 2,5 przebieg 193 000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie muszę wylać olej i nie wiem co wlać, 4000 tysiące temu wlalem Mobil pólsyntetyk 10W 40 silnik stuka jak cholera zwlaszcza rano po odpaleniu. A jak kupilem mialem spokój 5000 tys przejechalem i nic , tylko że facet w komisie z którego kupilem nie potrafil mi powiedzieć jaki olej byl wlany, zmienić musialem a sprzedawca polecil MOBIL . I chyba się mylil .......... POMOCY :cry2:
Opublikowano

:search: bo warto.

M50 powinno pracować na syntetyku, w najgorszym wypadku półsyntytyk. I nie sygeruj sie tym, że że jak wlejesz gęsty olej, to jest ciszej, bo silnik Ci jeszcze predzej padnie. Jeśli stuka tylko sporadycznie i jak jest zimny, to sie tym nie przejmuj, nie ciągnij po obrotach na zimnym silniku.

Opublikowano

Ja leje Castrol Magnatec 5W40 bo taki był wlany jak auto przywiozłem z Niemiec a oni wiedzą co dobre :cool2:

Jak na razie wszystko w najlepszym porządku :D :D :D

pozdrawiam

Opublikowano
W STANDO BMW WROCŁAW powiedzieli mi abym lał MOBIL 1 5W 50 no i zalałem. Nie wiem czy dobrze zrobiłem?? Nic się nie zmieniło pozatym że stukają elektrozawory zaczęły stukać po 5tys km przejechanych od kupna. Różnicy w pracy silnika między castrolem który zalany był w niemczech a mobilem 1 5w 50 nie zauważyłem.
Opublikowano

Nie nie. Źle ująłem problem. Po przejściu na mobil żadnych różnic. A to że zaczęły stukać elektrozawoty to zbieg okoliczności. Sorki za zamęt.

Tak apropo czy jest jakiś sposób na stukające elektrozawory oprócz wymiany na nowe??

Opublikowano
jakie elektrozawory? chyba hydrauliczne kasowanie luzu zaworowego ( szklanki )? Dla mnie elektro - to co z pradem ma cos wspolnego. :shock:

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg