Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja leje caly czas Castrol Magnatec 5W-40 mam przejechane prawie 300 tys zero problemow silnik troche oleju bierze ale nie zmieniam na inny olej
Opublikowano
Z tego co wiem 10w60 był wlewany do S62 czyli do M5
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
Nie wiem co chcesz zyskać wlewając taki olej :?:
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
ja w swojej 530d mam zalany przez poprzedniego właściciela olej CASTROL Magnatec 10W-40, silnik pracuje bez zażutu ale zatsrnawiam się nad zmianą na olej Castrol Magnatec 5w30, ja osobiście bym nigdy nie zalał 10W, chyvba że stan techniczny silnika by tego wymagał
Opublikowano
niby wedlug ksiazki powinno sie wlac 5w40 ale co myslicie o sportowym 10w60 ??

Skoro wiesz, jaki olej książka nakazuje lać - sam sobie odpowiedziałeś.

A o tym "sportowym 10w60" myślę, że jest zbyt sportowy dla Twojego auta :D

Ludu, pacziemu kombinujesz z tymi oliwami?

KRASNYJ BUMIER

BMW = Bus Metro Walk

Cottage terrorist

Opublikowano
ja osobiście bym nigdy nie zalał 10W, chyvba że stan techniczny silnika by tego wymagał
ciekawe bo 10w60 to pełny syntetyk i chyba jedyny full syn. w rodzinie castrola. djdolar jak zalejesz napewno nic się nie stanie. Jeśli nie katujesz auta(jazda do odcinki itp.), to nie wykorzystasz jego możliwości :)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja u siebie zobaczyłem które uszczelki mam do wymiany. Po zmianie oleju na 10w 60 uciekał każdym możliwym miejscem. Długa i mozolna walka ale dało radę.

Podsumowując, nie czuję różnicy a musiałem grzebać przy silniku. Zbędne...

Opublikowano
Kolego z tego typu olejami nie kombinuj, zainwestuj sobie jeśli masz jakąś kasę w coś innego, po co później chcesz rozszczelnić silnik i narobić sobie problemów, a jak już zacznie brać olej to przejście na gęściejszy za wiele nie pomoże, moim skromnym zdaniem gra nie warta świeczki. Ja ma TDS-a z blisko 300 tyś. przebiegiem, leje Castrola 10/40 i nie mam problemów, jak przy wymiana naleje na full to do wymiany mam przed minimum, ale nie dolewam, więc wydaję mi się że bez dolewek przy takim przebiegu to dobry wynik. Tak więc dobrze się zastanów zanim to zrobisz, wydaję mi się że korzyści nie odczujesz a możesz narobić sobie tylko kłopotu. Mieszkamy w takiej strefie klimatycznej że ten olej spokojnie dobrze się spisuje w naszych już nie najświeższych silnikach.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif

Opublikowano
nie radzilbym zalewac oleju o rzadszych parametrach niz ten co masz w silniku bo pewna jak w banku bedzie wymiana uszczelek, posypia sie jedna po drugiej
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH