Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego oczywiście to bez znaczenia jaki kupisz czy z prawej czy lewej czy tylni ważne by pasował do twojego modelu, ten z tej aukcji którą podałeś napewno powinien pasować.

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Koledzy może wy mi pomożecie, nie wiem jak wymontować właśnie taki czujnik PDC?? Próbowałem od wewnątrz ale nie chcę urwać. Dodam że mam E 46 po lifcie. Z góry dzięki.
Opublikowano
Koledzy może wy mi pomożecie, nie wiem jak wymontować właśnie taki czujnik PDC?? Próbowałem od wewnątrz ale nie chcę urwać. Dodam że mam E 46 po lifcie. Z góry dzięki.

viewtopic.php?f=15&t=156634

Od wewnątrz musisz wypchnąć tą listwę całą,ona jest na zatrzaskach takich.Tylko uważaj żeby kabli nie pourywać.

W wersji po lifcie nie ma żadnej listwy, czujniki są bezpośrednio w zderzaku.

Opublikowano
Wiem zonk sorry po lifcie nie robiłem ale cos mi się obiło o uszy że trzeba zderzak zdejmować ale zapytaj kogoś kto ma polift ja mam 99r więc u mnie to banalnie proste.
Opublikowano
Wiem zonk sorry po lifcie nie robiłem ale cos mi się obiło o uszy że trzeba zderzak zdejmować ale zapytaj kogoś kto ma polift ja mam 99r więc u mnie to banalnie proste.

Podałem przecież wyżej ( wcześniejszy post ) link do opisu jak wymienić czujnik w sedanie po lifcie, nie trzeba żadnego zderzaka zdejmować chociaż przy zdjętym wymiana czujników była by komfortowa ;)

Opublikowano

W wersji po lifcie nie ma żadnej listwy, czujniki są bezpośrednio w zderzaku.

? kolego jak to nie ma listwy ,oczywiście ,że jest ....to że ktoś ma czujniki bezpośrednio w zderzaku nie oznacza ,że ma fabryczny parktronic (tylko dołożony ) ,parktronic montowali fabrycznie po lifcie w dolnej profilowanej listwie (kombi) ,oraz w górnej ozdobnej listwie ( sedan,compact )- z tym ,że sedany też występują z parktronicem w dolnej wyciskanej listwie.....

link do aukcji z tyłem e46 Touring 2005r. http://allegro.pl/czujniki-cofania-idealne-bmw-e46-lift-05r-i1607961888.html ma listwe ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
poliftowy zderzak, musisz go zdjac, tam kazda czujka PDC ma dwa zaczepy w zderzaku, wystarczy je lekko podwazyc i wypchnąc go do wewnatrz zderzaka

Już przerobiłem koledzy wymianę czujnika w poliftowym zderzaku. Zajmuje to około 10 min i nie trzeba zdejmować zderzaka. Wystarczy zciągnąć listwę ozdobną ze zderzaka, wcisnąć zatrzaski na czujniku od zewnątrz zderzaka i wepchnąć czujnik do środka. Dzięki za porady :cool2: