Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od miesiąca jestem posiadaczem Bmw 318 is. Chciałbym wsadzić do niej gaz. Szukam porady jakiej firmy instalacje najlepiej wsadzic

Opublikowano
kolego kuchenka i nie kuchenka, różne opinie :roll: osobiście jeżdżę bezawaryjnie na gazie i jestem zadowolony - wole BMW na dzwonku gazowym niż seicento :wink: Chodzi o wygode i ekonomikę :wink: A gaz to najlepsza sekwencja ale do starego autka wystarcza druga generacja dobrze zestrojona i daje rade - bo moje zdanie takie że sekwencja i wydatek ok 2200zł to już do nówki sztuki :roll:
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
BMW to nie kuchenka gazowa

może i nie kuchenka ale ja na każdych 100km wole mieć 20zł w kieszeni i za tą kase np. cześciej olej zmniniać niż unośić sie chonorem że nie bende robił kuchenki z auta.. to bezsensowne... bmw to auto jak auto i większość e36 ma już ponad 18 lat i te auta widziały już duzo gorsze żeczy niż gaz :mad2: :mad2: :mad2:

a jak gaz do to tylko sekwencja !

tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano

netoperek glupoty gadasz...do kazdego auta a w szczegolnosci bmw to tylko sekwencja. sam zamontowalem do swojej 325 94r czyli samochod stary jak swiat nowke sztuke na 2 reduktorach i mapie ustawianej punkt po punkcie na trasie i dalem sporo wiecej niz 2200 bo na 6 cylindrow...Za 2200 to nawet dobrego gazu na R4 nie zalozysz tylko ci wcisna valteki i alaske do 90KM i beda mowic ze to wina silnika:D:D

Niestety spalanie nie jest fajne w 325 w miescie 16, dla porownania a8 4.2 beznyna tez pociaga 16 w miastku a audi rs6 450km 15 w trasie i nie wiele wiecej w miescie, bo i tak nie ma gdzie potencjalu wykorzystac.

Juz nie bredzcie o jakichs kuchenkach gazowych itp itd milionerzy z polski bo smiac sie chce. Caly czas widze takich cwaniakow co zajezdzaja na bp i tankuja PB za 20-30zl i robia kwasne miny przy dystrybutorze, a ja wale do pelna i sie ciesze jazda:) nie mam nic do benzyny sam jezdzilem i chetnie dalej bym jezdzil ale na przepalanie 1000-1500 miesiecznie mnie osobiscie nie stac

Opublikowano
Tylko sekwencja, jeśli nie sekwencja to wolał bym jeździć na benzynie, bmw stare, niestare ma dość zaawansowany motor i wpychanie tam byle syfu wpędzi właściciela w kłopoty. A co do firmy hmmm najlepiej wskocz na http://lpg-forum.pl/ podaj konkretne parametry wozu/silnika i Ci coś doradzą, jakie wtryski, reduktor itp. Wiele osób ma np stag 300 i sobie chwali, ja wrzuciłem z ciekawości BRC i też dobrze się sprawuje, dobre podzespoły to jedno a drugie dobry montaż i zestrojenie.
Opublikowano
dokladnie tak jak ufo000000 mowi, mimo ze e36 sa rocznikowo stare silniki sa zaawansowane i tylko sekwencja. polecam rowniez lpg-forum panowie gadaja do rzeczy i najlepiej gdybys do ktoregos z nich podjechal...napewno nie daj sobie wcisnac kitu i nie zaczynaj rozmowy 'da sie to zrobic zeby zeby bylo taniej?' bo bedziesz plakal...rzuc posta na gazowe forum odnosnie tego jaki zestaw bedzie odpowiedni i najlepiej umow sie z kims na montaz...nie jedz do partaczy i nie oszczedzaj bo bedziesz plakal. Samochod ma chodzic jak na benzynie, bez potkniec falowania gasniecia, rowno i na bogato az do konca. Nic nie ma tanio za dobra instalke trzeba zaplacic ale potem jest bezproblemowo. Nie daj sie nabrac na gadki ze cos sie ustawi samo, trzeba pojezdzic, musi sie ulozyc... Odbierasz i ma byc git w kazdym calu.