Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym zrobic swap M52B25 do 316i z 93 roku z M43B16, mam już silnik i większość gratów, problem w tym że w moim M43 nie było EWSu, a w M52 już oczywiści jest.

sprzedający dał mi sterwnik DME, oraz pastylkę z kluczyka, ale nie mam modułu EWS, tego kółka na stacyjkę i tzw. modulatora - w sumie mógłbym to wszysko zdobyć, ale problem w tm że nie mam wiązki pod EWS

i teraz pytanie : czy na się odblokować DME żeby działał zupełnie bez EWSu ? ma ktoś jakiś namiar ? ile to mniej więcej kosztuje ?

czy pozostaje mi tylko ciągnięcie przewodów i instalowanie EWSu ? - wolalbym tego uniknąć

Opublikowano
Da się odblokować ,może koszt ze 300zł,bo mnie tak powiedzieli ale za synchronizacje EWS do DME
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

"Samo "usunięcie" [wywalenie ze sterownika DME] EWSu jest ciężkim [prawie niemożliwym] tematem. W większości samochodów francuskich, całkowite usunięcie immo to koszt ok. 100 zł, natomiast w BMW jest taki problem, że strasznie ciężko się "usuwa" i trzeba montować emulator [takie coś na sztywno wmontowane, co generuje mnóstwo kombinacji i w końcu "trafia" w pastylkę, która zadowala DME].

Taki bajer kosztuje ok. 500zł."

Tyle kiedyś mi powiedział pewien elektronik na południu Polski. Generalnie, temat ciężki.

Opublikowano
Całkowite wywalenie EWS w e36 to żaden problem.Jedź do kogoś niech wyczyści sterownik i będziesz miał spokój.
  • 1 rok później...
Opublikowano

panowie odgrzewam kotleta potrzebuje wywalić immo z kompa w m52b25 jeśli ktoś coś wie bądź ma namiar na kogoś kto zna się na rzeczy proszę o kontakt pozdrawiam pawelaspl

P.s auto legalne proszę nie podejrzewać o jakieś machloje :P

BAYERISCHE MOTOREN WERKE

"To ucieleśnienie sportowego charakteru,dynamiki,zaawansowanej technologii i ponadczasowej funkcjonalnej elegancji,oznaczonym Biało-Niebieskim emblematem symbolizującym obracające się śmigło.Samochód tej marki posiadamy dla radości z jazdy."

Oliver Hessmann