Skocz do zawartości

[E60] Montaz nawigacji CIC HDD do auta przed liftowego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem właśnie przed montażem CIC'a i zastanawia mnie po takim zabiegu jak działa klima, w moim przypadku pewnie pozostanie stary panel klimy, i moje pytanie jest takie czy wszystko w climatroniku będzie działać jak przy CCC czy jednak nie będzie, kima high być może o większej skuteczności działania bo auto jest z USA i ma opcję na ciepłe kraje.
Było E36 M40 93, było E39 M52 98, jest E60 545i 2004 SMG.
  • Odpowiedzi 167
  • Wyświetleń 139,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mirandes7

- USB od CIC jest do zgrywania map i do zgrywania MP3 na dysk - nie działa bezpośrednie czytanie danych z tego USB

- te 3 złącze występuje tylko w niektórych CIC ja u siebie nie miałem go ale ono jest pod kabel ethernet do przyszłych zastosowańa

huzio20

W CIC niema menu odnośnie klimatyzacji więc i nie będziesz w stanie regulować sobie mocą nawiewu na poszczególne strefy, dlatego nowy panel klimy ma dodatkowe przyciski sterujące nawiewem na szybę na ciało i na nogi.

Opublikowano
Szatynwroc, zatem rozumię że nie będę miał dostępu do wyboru programu klimy, akurat przez 2 lata nie zagladalem tam u siebie, ale pytanie czy klima bedzie dzialac normalnie automatycznie? Czyli czy beda aktywne wszystkie czujniki temp, naslonecznienia, zaparowania szyby itp, Dzis robie retrofit z CCC na CIC i panel klimy zostawiam stary, dlatego zadaje tyle pytan :) i z góry dziekuje za wszelkie porady.
Opublikowano
Witam, ponownie kolegów, jestem po nocce walni z CIC niestety walkę z montażem przegrałem, wszystko pięknie pasowało ale niestety nie miałem żadnego dźwięku tzn. w aucie mam logic7 które działa bez problemu z CCC a tutaj kompletna cisza, został przekodowany CIC do auta i wpisany rok do VO nic to nie dało, a wygląda to tak że CIC jakby wogóle nie odpalał np. mp3 nawet nie płynie czas piosenki, czy ktoś z Was miał taki problem???
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Gdzieś po drodze czytałem, że musisz dokodować audio, pewnie kupiłeś CCC z auta które nie miało logic7
Opublikowano
Witam, temat rozwiązany, pomogła aktualizacja sterownika Logic7 i oczywiście kodowanie CIC, natomiast obecnie mam zamontowany sprzęt samodzielnie i wszystko jest ok, niby bo okazało się że CIC jest od E90 i teraz mam mały spór ze sprzedawcą co ma się rozwiązać w tym tygodniu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, temat rozwiązany, pomogła aktualizacja sterownika Logic7 i oczywiście kodowanie CIC, natomiast obecnie mam zamontowany sprzęt samodzielnie i wszystko jest ok, niby bo okazało się że CIC jest od E90 i teraz mam mały spór ze sprzedawcą co ma się rozwiązać w tym tygodniu.

kolego gdzie robiłeś kodowanie ??

Opublikowano
Chodzi o to że wcześniej zakodowałem sam i było ok, a stało to się po aktualizacji CIC'a przez speca, od którego kupowałem nawigację.
Opublikowano
Temat już ogarnięty, po prostu przekodowałem ponownie CIC'a i zakodowałem do auta wszystko śmiga tak jak powinno.
Opublikowano
kolego huzio20 jesteś w stanie odczytać mi vin od navi CIC prof LCI
Opublikowano
Witam, Andrzej 71 tak odczytam bez problemu, jak coś pisz na priv.
Opublikowano

Witam, koledzy czy ktoś z Was ma wiedzę na temat funkcji w CIC np.

1. Zakodowane mam zmiana automatyczna nawigacji day/night jednak to nie działa.

2. Funkcja przybliżania przy dojeżdżaniu do skrzyżowania zakodowane i też nie działa.

Czy ktoś wie dlaczego?

Opublikowano
kolego huzio20 otrzymałeś wiadomość
Opublikowano
Andrzej72, niestety nic nie doszło. Pisz na email [email protected]
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

2. Funkcja przybliżania przy dojeżdżaniu do skrzyżowania zakodowane i też nie działa.

Czy ktoś wie dlaczego?

interesujace funkcje :D jest to mozliwe w cic ???

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Andrzej72, niestety nic nie doszło. Pisz na email [email protected]

wysłane

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

...

Ustaw polnocny kierunek mapy, przyblizenie powinno dzialac. Niestety w ustawieniu kierunku mapy wzgledem jazdy samochodu nie dziala i nie da sie tego ustawic

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

...

Czy ktoś wie dlaczego?

Przestaw czas na 24-godzinny - u mnie tak zadziałało.

Opublikowano

Witam, macznik chodzi Ci o czas w ustawieniach CIC poprzez i-drive?

Czy też o zakodowanie czasu w sterowniku CIC?

Opublikowano
Ustawienie przez I-Drive - z AM i PM 12 godzinnego na 24.
Opublikowano

To mam ustawione i niestety nadal nie działa, ale gdzieś wyczytałem że ta opcja działa tylko w autach serii F, czy to prawda?

Z tego co Ty pisałeś masz X5 czyli seria E, czy tak ?

Opublikowano
Koledzy a teraz trochę inny temat, auto pre-LCI 2004r., retrofit CIC i zmiana daty w VO na 0909 wiadomo, moje pytanie jest takie jak w tym przypadku kodować NCS-em sterowniki, które nadal fizycznie występują w aucie w wersji przedliftowej wyłączając tylko CIC, Teraz NCS widzi auto po lifcie i podstawia pliki np. dla LM2 gdzie w aucie jest LM, przekodować rok auta na 2004 na czas kodowania czy jest inny sposób ? np. ręczne podstawienie w ncs jakich plików ma używać do danego sterownika, który różni się w LCI i pre-LCI?
Opublikowano

Z tego co Ty pisałeś masz X5 czyli seria E, czy tak ?

Tak, ja mam E71, nawigacja CIC, działa automat. zmiana dzień/noc ustawione na 24 godz.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Co to za kod, do czego służy i skąd go masz.

Znam tylko FSC do map internetu itd.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!