Skocz do zawartości

[E60] Montaz nawigacji CIC HDD do auta przed liftowego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No wszystko fajnie tylko nie wiem jak to zrobić i nie mam czym, podpiołem kabelki tak bo taka była kolejność w mojej czarnej kostce. Pan podpioł dokładnie w takiej samej kolejnośći bez żadnych zamian w swojej niebieskiej kostce względem czarnej, różnica jest tylko taka że mamy inną kolorystyke kabli.
  • Odpowiedzi 167
  • Wyświetleń 139,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak ktoś ma system cic w e90 po lifcie to bardzo bym prosił o odkręcenie dwóch śrubek i odchylenie wyświetlacza tak aby była widoczna kostka i to wyjaśni i rozwieje całe wątpliwości, będę bardzo wdzięczny.
Opublikowano
No i podłączone, był stresik ale nic nie zjarałem :norty: niby coś działa ale nie ma dzwięku, całkowita cisza a po odpaleniu sprzętu pojawia się na wyświetlaczu na jakieś 10 sekund komunikat NO ACOUSTIC TONE :mad2: ktoś tak miał ???
Opublikowano
  • Autor

radio bylo w aucie z logic7 zapewne albo Ty masz logic a dawca go nie mial - do naprawienia przez ncs expert'a i ogarnieta osobe.

PS wymieniales kontroler i-drive na nowy ?

Opublikowano
Dzwoniłem do gościa z wrocławia co się zajmuje takimi zabawami w bmw, powiedział dokładnie to samo najprawdopodobniej czytnik jest zestrojony z logic7, niestety ja go nie mam :mad2:. Co do kosztu zestrojenia z moim audio coś koło 400zł. jak w logic7 problem ale raczej tak, kwota nawet ok ale ja jestem z kraka i mam kawałek, zna ktoś może takiego magika z małopolski ???. Co do i-drive to nie zmieniałem bo mam e90 po lifcie a tam jest nowy model z siedmioma dodatkowymi przyciskami.http://upload.fototube.pl/pics/2011/03/19/org/3b3876d90db5d70efae1facae83fbe97.jpg

Edytowane przez Lift

Opublikowano
Niestety próba kodowania poza serwisem się nie powiodła :cry2: a kodowanie na serwisie to koszt między 1500 a 4000 w zależności czy uda się pominąć jeden kod, koszt tego kodu to 2500 :duh: . Czy ktoś ma jakiś pomysły co dalej ???
Opublikowano
  • Autor

ajlb Ty probowales ?

ja u siebie jeszcze nic nie kodowalem, itp ale 'odkrylem' ze navi jest w pelni funkcjonalne jezeli zostawi sie na jakis czas otwarte auto :)

przestaje dzialac w momencie zakmniecia i otwarcia pilotem...

Edytowane przez brtl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
sprawdze dzisaij... :)

sprawdzilem - samo navi z 9tego, mapy 1.2.4 europe premium 2008-2

czyli mapa dziala bez problemu

Codowanie BMW , Wylaczenie ostrzezenia o pasach, TV-Free,przebudowa oswietlenia na LCI, klimy Basic na HIGH, Navigacji z MASK na CCC lub CCC LCI ( 8 przyciskow ) itd.

http://www.bavaria-access.de/

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002804305191#!/pages/Bavaria-Access/157126324367474?sk=photos

Opublikowano
  • Autor

nawigacja dziala bez problemu... tak jak pisalem juz na pierwszej stronie, po samym zalozeniu bez zadnego kodowania wszstko dziala.

jedyne co to wlasnie funkcja nawigacji jest nie aktywna - rozwiazaniem doraznym jest nie zamykanie auta z pilota :wink:

predzej czy pozniej to zrobie, tak zeby dziala ZAWSZE - na razie jednak nie mam to cisnienia.

PS. miales sie podzielic info jak to cholerstwo zakodowac NCSem :wink:

Opublikowano
Nie podzieli się bo pewnie sam nie wie hehehe :mrgreen: :mrgreen:
Opublikowano
:cool2: kurde wydalo sie :mad2:

Codowanie BMW , Wylaczenie ostrzezenia o pasach, TV-Free,przebudowa oswietlenia na LCI, klimy Basic na HIGH, Navigacji z MASK na CCC lub CCC LCI ( 8 przyciskow ) itd.

http://www.bavaria-access.de/

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002804305191#!/pages/Bavaria-Access/157126324367474?sk=photos

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam . Zwracam się z prośbą do kolegów może będzie ktoś w stanie mi pomóc - potrzebuje numery kostki do kontrolera iDrive do CIC nie mam jej fizycznie . Druga sprawa to potrzebuje opis (kolory , piny , zasilanie ,can ) do w/w iDriva. Dziekuje.
Opublikowano
  • Moderatorzy

X10387

up to 2007-03 Pin 1: RT/WS 2: BR 3: OR/GN 4: GN

2007- 03 to 07 Pin 1: RT/GN 2: BR 3: OR/GN 4: GN

2007- 09 and on Pin 1: RT/VI 2: BR 3: OR/GN 4: GN

x10387:

1: +12v from light module pin 7

2: Ground

3: Can high, same as Radio connector, pin 11

4: Can low, same as Radio connector, pin 9

Opublikowano
Bardzo dziekuję za pomoc . Zostało mi tylko ustalić numery kostki , żeby było można zamówić .Może ktoś pomoże
Opublikowano
Ja nie mam tej kostki w aucie - zakładam CIC do auta które nie miało nawigacji !
Opublikowano
OK . Wielkie dzięki a nie miał byś opisu takiego jak do idrive tylko ze monitora .Nie wiem skąd zasilanie poprowadzić ?
Opublikowano
  • Moderatorzy

Pin 1 of the CID: 30G (power) ----> hook to pin 15 on back off CCC(x13812)

Pin 3 of the CID: 31L (ground)----> hook to pin 12 on back of CCC(x13812)

Pin 5 of the CID: K-Can High -----> hook to pin 11 on back of CCC(x13812)

Pin 6 of the CID: K-Can low ------> hook to pin 9 on back of CCC(x13812)

Opublikowano
to bedzie 6113 8 380696
Opublikowano
Wielkie dzięki !!!
Opublikowano
Panowie a jak wygląda sprawa uruchomienia CIC temat już ogarnięty czy nadal emulator