Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiem ze alarm jest sprawny, bo uzbroilem i siedzialem w srdoku, ale roszac sie mozna i zero reakcji, dopiero jak walnolem w kierownice zaczal wyc. Pytanie jest nastepujace, czy mozna ten alarma doposazyc jakos? Chodzi mi np o czujniki stuczenia szybek czy przechyłu. Alarma fabrczny wydaje mi sie wielkim g... nie domkniesz dzrzwi to przy uzbrajaniu nawet nie jeknie, w karoserie trzeba walnac konkretnie z buta zeby sie wlaczyl alarm. Co tu robic?

WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano

Najlepiej założyć inny niefabryczny :wink:

Na rynku jest mnóstwo dobrych alarmów z możliwością dołączenia jednocześnie różnych czujników ( ultradźwiękowe, przechyłu, wstrząsowe ) i sterowania centralnym zamkiem.

Zawsze to lepsze zabezpieczenie ( bo nie standardowe ) niż fabryczny alarm :wink:

Opublikowano

Witam

Jestem tego samego dania co johnny.

Akurat wczoraj zalozylem do swojego E39 alarm EXUS'a i z czystym sercem moge ci go polecic.

Jak co daj znac dam ci namiary gdzie mozesz nabyc EXUS'a bo normalnie jest niedostepny dla zwyklych wyjadaczy (polityka firmy).

Poogladaj na www.exus.pl i jak co daj znac.

pozdrawiam

Opublikowano
witam ja zakladalem do swojej e38 alarm bo ten fabryczny sie nie nadaje do niczego wstawili mi alarm z czujnikiem zbicia szyby z funkcja komfort i otwieraniem bagaznika z pilota alarmu kosztowalo to mnie 650 zl ale ogolnie zakladali pare dni bo e38 jest ciezkie jesli chodzi o zamantowanie czegos nie fabrycznego.pozdrawaim
Opublikowano
ogolnie zakladali pare dni bo e38 jest ciezkie jesli chodzi o zamantowanie czegos nie fabrycznego

Potwierdzam, w moim E39 alarm zakładaliśmy z kumplem 4 dni (niektóre rozwiązania BMW są co najmniej dziwne) :roll2:

wstawili mi alarm z czujnikiem zbicia szyby z funkcja komfort i otwieraniem bagaznika z pilota alarmu kosztowalo to mnie 650 zl

Zamiast czujnika zbicia szyby mam dwustrefową wstrząsówkę i cyfrowy czujnik położenia. Bagażnik jeszcze muszę sobie podpiąc jak dorwę schemant modułu sterownika.

Alarm kosztował mnie troszkę ponad 200zł i ... 4 dni roboty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: