Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie jak rozlaczyc przednia poduszke powietrzna w sytuacji kiedy jezdzi dziecko w foteliku na przednim fotelu i co z boczna poduszka????pozdrawiam
Opublikowano
nie jestem pewien na 100 % ale chyba się nie da. W nowych autach gdzie to na pewno jest z prawej strony całego kokpitu jak drzwi dochodzą jest przełącznik. A czy jeszcze gdzieś są, nie mam pojęcia. Według mnie muszą być w takim łatwo dostępnym miejscu.
Opublikowano
można by sobie wyprodukować taki przełącznik samemu przy użyciu obwodu maty pasażera...
Opublikowano
można by sobie wyprodukować taki przełącznik samemu przy użyciu obwodu maty pasażera...

no tak tylko chyba by błąd poduchy wyskakiwał, znaczy raz, i dalej by się palił chyba.

Opublikowano

no tak tylko chyba by błąd poduchy wyskakiwał, znaczy raz, i dalej by się palił chyba.

niekoniecznie. skoro mata pasażera potrafi zgłaszać sygnał obecności i nieobecności pasażera w pewien sposób i nie zgłasza przy tym błędu poduszki, to na pewno da się to samo osiągnąć robiąc sobie przełącznik do tego. trzeba tylko wyczaić sygnały jakie pojawiają się na przewodach od tej maty (w samochodzie, gdzie jest ona sprawna).

Opublikowano

od czego masz mate pasazera w fotelu? wlasnie po to by wykrywala cezar wiekszy od dziecka z fotelikiem. dopiero wtedy wystrzeli poduszka pasazera.

nie wiesz, pytaj, od tego tutaj jestem.. hahaha ;)

Nie ma rzeczy niemożliwych, tylko ludzie którzy nie chcą tego zrobić.
Opublikowano
nie zgodzę się ! mata pasażera jest po to , aby podczas wypadku niepotrzebnie nie wystrzeliły poduchy !!! a przewożenie dziecka z przodu jest zabronione naklejką widoczną po otwarciu drzwi .... ale można zrobić test w inpie od jakiej wartości kg łapie mata pasażera i będzie wiadomo...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/