Skocz do zawartości

M3 wykrzywione koło po wypadku - co uszkodzone?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu przejdę do rzeczy, dzisiaj podczas brania zakrętu zarzuciło mi samochód za ostro w lewo, chciałem kontrować lecz niestety obróciło mnie dwa razy i wyrżnąłem w krawężnik, na szczęście lub nie tak mnie przerzuciło że znalazłem się na drugim pasie jezdni i wszystko nagle ucichło. Wyszedłem obadać szkody no i patrze a tam koło prawe tak jakby wykrzywione tzn od dołu wsunięte w środek a u góry wysunięte na zewnątrz. Teraz pytanie. Ile naprawienie tego może kosztować? Z góry dzięki.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
a wiesz chociaż co uszkodziłeś?tam jest sporo rzeczy które można zniszczyć.Mogłeś skrzywić felgę a mogłeś uszkodzić zawieszenie,więc cena pewnie będzie oscylować 200-2000zł.Poza tym do M3 są sporo droższe części.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Nie przyglądałem się bardziej co tam się stało, właśnie się zastanawiałem czy może być to tylko koło skrzywione ponieważ drugie jest w porządku, ale dzięki za podanie kwoty jaka może wynosić... oby jak najmniej...
Opublikowano

tak jak kolega green71 napisał... to może być mnóstwo powodów... wjedź na kanał...(jak nie masz to odkręć to koło i połóż się i popatrz) również zalezy z jakim impetem uderzyłeś....

najlepiej może by było jakbyś porobił parę fotek i wrzucił...bo tak trudno zgadywać...

a to masz M-ke ? jaka dokładnie ?

(Ps zapoznaj się z regulaminem forum..jako nowy.na początek tytułowanie wątków)

Opublikowano
jesli koło nie trzyma pionu to na pewno coś mechanicznego do wymiany, koncowa drazka/wachacz??

co prawda nikt nie napisał czy chodzi o przód czy tył,ale przy bączkach zwykle tył działa jak wahadło i on zwykle jest narażony na krawężniki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli koło nie trzyma pionu to na pewno coś mechanicznego do wymiany, koncowa drazka/wachacz??

co prawda nikt nie napisał czy chodzi o przód czy tył,ale przy bączkach zwykle tył działa jak wahadło i on zwykle jest narażony na krawężniki.

święta racja, nie wiem czemu od razu pomyślałem o przodzie auta, jeśli to tył to na pewno wachacz dostał po dupie i może jeszcze półoś co?

Opublikowano
raczej tak,krzywe półosie i uszkodzone przeguby to najczęściej wina źle zakończonych bączków.