Skocz do zawartości

318tds Które kontrolki pod zegarami podświetla test zegarów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu świeciła mi się kontrolka ABS (czujnik mam do wymiany)

Kontrolka zgasła ...lecz ABS dalej nie działa. ...pomyślałem że może żarówka się spaliła bo to przecież możliwe.

Nie chce mi się wykręcać zegarów aby sprawdzać, wiec zastosowałem 'test zegarów'.

Z dolnych kontrolek (gdzie miedzy innymi jest kontrolka ABS) test zegarów podświetlił mi (tylko):

- kontrolkę ręcznego hamulca

- kontrolkę poduszki

- kontrolkę zużycia klocków

a gdzie reszta kontrolek? ..nie wiem w sumie czy test zegarów ma podświetlać wszystkie kontrolki ...ale logicznie patrząc to raczej tak.

...jak jest u Was??

Opublikowano
a skąd wiesz ze abs nie działa?Pojedz na jakiś lód i wtedy hamuj bo w innym przypadku nie musi się załaczyć ABS-u jeżeli jest dobra nawierzchnia a koła mają przyczepność i się nie ślizgają
Opublikowano
Kolego powiem tak jak nie wymieniłeś czujnika to ABS nie będzie działał a kontrolka prawdopodobnie nie dział bo spaliła się żarówka po wymianie czujnika ABS powinien wrócić zostanie jeszcze błąd w sterowniku ale można z tym jeździć.
Opublikowano

wielkie dzięki..

ha kiedyś gdy byłem dopiero kilkudniowym posiadaczem bmw... jakiś koleś powiedział mi że jest tam przebieg... a mi tu wychodzi 346tys coś takiego... ha nieźle mnie wtedy nastraszył... a ja tu cacy 100tys przejechane miałem :mrgreen: