Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze witam wszystkich, jest to mój pierwszy post tutaj.

Mam taki problem, na gazie ( sekwencja ) auto szarpie, tak jakby tracił iskre na ułamek sekundy, na benzynie wszystko jest idealnie.

Profilaktycznie wymieniłem cewki na nowe BERU, zamontowałem nowe świece dwu a potem jedno elektrodowe ngk, wymieniłem uszczelke pod pokrywą zaworów, wszystko jest wyczyszczone odtłuszczone więc silnik nie jest zaolejony, niepowinno być przebić, kilkakrotnie była sprawdzana regulowana instalacja gazowa ( jest nowa ) i cały czas auto ma szarpanie, przerywanie na gazie, maktoś jakiś pomysł co jeszcze warto sprawdzić. Pozdrawiam

Opublikowano
Szarpie cały czas czy np. jak jest zimny, ciepły, przy ruszaniu, czy może przy wyższych obrotach?
Opublikowano
Szarpie cały czas czy np. jak jest zimny, ciepły, przy ruszaniu, czy może przy wyższych obrotach?

raczej na zimnym jak i ciełym, choć na gaz się przełancza przy około 30 stopniach tak jest ustawiony,

szarpie przy przyśpieszaniu czasem też jak jade z równą prędkością. Sprawdzałem też kompresje, wszędzie 13

Opublikowano
może sprawdz filtr fazy lotnej?sprawdz także wtryskiwacze gazu

filtr jak i cała instalacja nowe, podjade aby sprawdzili wtryskiwacze, przecież wszystko jest na gwarancji

pozdrawiam

Opublikowano

A kable WN wymienione? Nie wspomniałeś o tym a u mnie przyczyna tkwiła własnie w kablach i sekwencja szarpała tak jakby traciła iskrę.

Druga sprawa, może reduktor źle dobrany?

Opublikowano
witam, podepnę się pod temat. od pewnego czasu mam podobnie ale szarpie mi tylko gdy jadę stałą prędkością, powiedzmy to 80km/h na 5 biegu delikatnie go zrywa, gdy dodaje gazu sytuacja się normuje, na wolnych obrotach auto dostaje dziwnych drgań (obroty NIE falują)...czym to może być spowodowane? czy też kombinować przy wtryskiwaczach czy filtrze?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano

U mnie juz wszystko jasne, dziś wymienilii ma na gwarancji jeden z wtrysków i auto chodzi idealnie.

Troszke szkoda że wymieniłem na nowe wszystkie cewki, ale z drugiej strony mam nowe pewne a i koszt tez nie jest jakiś olbrzymi.

Pozdrawiam