Skocz do zawartości

530dA- co oznacza komunikat na foto w j. niemieckim?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A wyglądać powinno to tak:

kennzeichenl. prüfen

Opublikowano
Dzieki :wink: Faktycznie od piatku nie swieci jedna zarowka od tablicy :wink:
"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podpinam się pod temat, mam 530d kombi 2000r z zegarami bez dużego wyświetlacza (nie pokazuje tam błędów ani nic innego), i czy przy spaleniu podświetlania tablicy rejestracyjnej możliwe jest aby świeciła się kontrolka od przepalonej tylnej postojówki??
Opublikowano
Nie wiem jak jest, ale wydaje się to całkiem logiczne, jak by nie było oświetlenie tablicy zapala się razem z postojówkami, więc po co mieli by robić oddzielny system diagnostyczny przy małym BC skoro nie ma w nim oddzielnego sygnalizowania usterki.
Opublikowano
Podpinam się pod temat, mam 530d kombi 2000r z zegarami bez dużego wyświetlacza (nie pokazuje tam błędów ani nic innego), i czy przy spaleniu podświetlania tablicy rejestracyjnej możliwe jest aby świeciła się kontrolka od przepalonej tylnej postojówki??

Nie, nie świeci się żadna kontrolka na zegarach.

Ja mam uszkodzoną oprawkę i wskutek tego wogóle nie świeci mi jedna żarówka ośw. tablicy. Na zegarach nic nie wskazuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam to samo, ale co mnie dziwi, spalona jest lewa lampka podświetlania tablicy a pokazuje spaloną prawą postojową, myślałem że uszkodzenie podś. tablicy sygnalizuje kontrolka prawą tak jak spalony stop. Wszystkie pozostałe światła są sprawne.