Skocz do zawartości

318i - Klocki do wymiany a Kontrolka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy po wymianie klocków hamulcowych kontrolka na desce rozdzielczej sama zgasnie czy tez trzeba na kompa i ją skasowac ??

Pozdrawiam

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

Opublikowano
Było!

Zgaśnie, ewentualnie przejechać autem.

Aha... i to nie po wymianie klocków tylko czujnika ;)

A to klocki nie są razem z czujnikiem ? bo sie nie orietuje

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jak wymieniałeś to nie montowałeś czujnka? Kontrolka sama zgaśnie dopiero po wymianie czujnika.
Opublikowano
A jak wymieniałeś to nie montowałeś czujnka? Kontrolka sama zgaśnie dopiero po wymianie czujnika.
Jeszcze nic nie montowałem , dzis dopiero sie zaswieciła dlatego pytam czy dam rade sam czy tez dac do aso zeby zara na kompie błąd skasowali :)

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak wymienisz czujnik, to kontrolka sama zgaśnie.
Opublikowano
Jak wymienisz czujnik, to kontrolka sama zgaśnie.

To jak to jest ? czujnik bedzie na bank do wymiany ? czy moze byc dobry a tylko klocki zdarte ?

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli na zegarach wyskoczyła Ci kontrolka zużytych klocków, to czujnik jest do wymiany. Kontrolka wyskakuje wtedy, gdy czujnik się zetrze i zaczyna robić zwarcie.

Co do samej kontrolki, to nagrywałem swego czasu film z jej samo-skasowania, zobacz w mojej galerii:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71167&start=100

Opublikowano
Klocki z przodu wymienione a kontrolka dalej sie swieci robiłem tak jak na filmiku z youtube ale nie pomogło:( :( czy tylne tez mają czujniki ? aha i pedał hamulca cos za 1wszym wcisnieciem idze mocno w dół :( nastepne wcisniecie jest juz wyrzej , czy to sie ustabilizuje czy byc moze jest zapowietrzony jakos hamulec ?

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapowietrzony. Tylne klocki oczywiście też mają czujnik, po stronie pasażera.
Opublikowano
Zapowietrzony. Tylne klocki oczywiście też mają czujnik, po stronie pasażera.

Czyli rozumie albo zle odpowietrzone albo wogóle nie odpowietrzone po wymianie :( a nie ma tam samoregulacji , ze dojdą po jakims krótkim czasie do normalnosci ?

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja