Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Moje pytanie jest proste i krótkie. Czy BMW serii 5 E60 w kombi 2500cm3 diesel w automacie posiada skrzynie 6 czy 7 biegową ?
Opublikowano
6, przynajmniej przed liftem. Po lifcie nie wiem ale chyba też;)
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Czy w ogóle w E60 wychodziły skrzynie 7 biegowe? Rozumiem, że w 525D nie ma na 100% skrzyń 7 biegowych? Muszę wiedzieć, gdyż ostatnio kolega mnie wkręcał, że ma niby 7 biegów, muszę wiedzieć, żeby mu zripostować jaki jest głupi :D
Opublikowano
Czy w ogóle w E60 wychodziły skrzynie 7 biegowe? Rozumiem, że w 525D nie ma na 100% skrzyń 7 biegowych? Muszę wiedzieć, gdyż ostatnio kolega mnie wkręcał, że ma niby 7 biegów, muszę wiedzieć, żeby mu zripostować jaki jest głupi :D

Nie słyszałem o skrzyniach 7 biegowych w e60. Który rocznik ten kolegi e60 ? Z resztą łatwo to sprawdzić po prostu wrzucając na steptronic na wyświetlaczu przy zegarach pojawi się M1->M2->M3->...->M6. Wtedy upokorzenie kolegi będzie większe, bo zwizualizowane ;)

Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
Własnie niewiem jaki rocznik ani jaki wariant mocy silnika, czy 177 czy ten 197KM, wiem tylko, że to 2500cm3 diesel i kombi. Ja sam byłem zaskoczony jak mi powiedział, że skrzynia 7 biegowa, dlatego to teraz sprawdzam na necie i wszędzie pisze, że ma 6 biegów, ale wolę się kolegów z forum zapytać, którzy pewnie lepiej są rozeznani ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgadza się. ZF nie robił 7 biegowych, takie robi Mercedes. Co do skrzyń w E60 to po za GA6HP26Z była jeszcze "słabsza" wersja GA6HP19Z np. w 520d.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
są inteligenci co doliczają sobie bieg wsteczny...
Opublikowano
A czy w ogóle w E60 były skrzynki 7 biegowe ?

tak były w E60 :arrow: M5 ale to nie automat tylko SMG, nie wiem ile biegów miał SMG w 550i ale to i tak OT bo przecież chodzi 525d