Skocz do zawartości

330i nie pali na jeden cylinder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Proszę o pomoc. Autko nie pali na cylinder nr 1. W INPA pojawia się błąd jak poniżej. Raz pojawił się z cylindra nr 3. Wymieniłem świece. Zamieniłem również miejscami cewki, aby sprawdzić czy to przypadkiem nie cewka. Ale dalej błąd pojawia się na nr 1. Co to może być - wtrysk?

http://globalwarming-awareness2007.biz.pl/bmw/errors/errors_01.gif

Opublikowano
albo brak iskry, albo paliwa.... sprawdz jeszcze ciśnienia na cylindrach
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
jeśli zamienił to by wyjaśniało sprawę błędów- stawiałbym wtedy na cewke raz pokazała błąd na jednym cylindrze po zamianie na trzecim. :cool2:
Opublikowano

Zamieniłem 1 z 2. Więc błąd w przypadku cewki pojawiłby się na 2.

Czy gdyby to był wtryskiwacz to w INPA pojawiłby się jakiś błąd odnośnie wtrysku?

Opublikowano
tego nie wiem ale w takim razie dwa byś miał padnięte :nienie:
Opublikowano

Jak zorganizuję przyrząd do badania kompresji to sprawdzę.

Generalnie błąd pojawia się 1. Na 3 pojawił się tylko raz gdy 1 zupełnie przestał działać. Pozostałe cylindry pracują OK. Cewki zamieniałem 1 z 2. Są więc OK. Będzie to kwestia wtrysku, albo sterowania, pierścieni lub uszczelki pod głowicą. Stąd pytanie czy w INPA w przypadku wadliwego wtrysku pojawi się błąd od wtrysku ?