Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Koledzy, jak włączam nawiew na przednią szybę, to niezależnie od nastawionej temperatury żar bucha. Chłodne powietrze leci tylko gdy ustawię klimatyzację na minimum, czyli 16 stopni. Po odpaleniu auta (po krótkim postoju, np. pod sklepem czy na stacji) przez chwilę (może minutę-dwie) z nawiewu w środku również idzie ciepłe powietrze, a później już się normalizuje. Mam wrażenie, że klimatyzacji jest podobnie, ale to jeszcze sprawdzę. Dzieje się tak od dawna, w zeszłą zimę też już tak było, choć chyba w mniejszym stopniu. Nic innego dziwnego z autem się nie dzieje.

Co to może być? Do kogo się z tym zwrócić w Krakowie?

pepe.

[edit] klimatyzacja automatyczna ale rzadko używam trybu automatycznego, zwykle nastawiam tylko temperaturę i siłę nawiewu lub klimatyzacji

Edytowane przez pepe118
Opublikowano

Jeżeli to automatyczna klima to byc może czujnik temperatury wariuje.

U mnie z kolei przy manualu strasznie nagrzewa się wnętrze schowka na środku deski. Nawiew mam nastawiony na ciepło (na granicy białego i czerwonego), w aucie jest przyjemnie ciepło a w tym schowku piekarnik.

Opublikowano
Jeżeli to automatyczna klima to byc może czujnik temperatury wariuje.

U mnie z kolei przy manualu strasznie nagrzewa się wnętrze schowka na środku deski. Nawiew mam nastawiony na ciepło (na granicy białego i czerwonego), w aucie jest przyjemnie ciepło a w tym schowku piekarnik.

W Hyundayu jest wg. listy wyposażenia "schowek chłodzący na rękawiczki" :) może ty masz schowek podgrzewany na rękawiczki ? :)

Opublikowano
Bo to chyba jest tak, że jak się włączy nawiew na przednią szybę to się włącza funkcja odmrażania/odparowywania. Więc powinno z dużą siłą walić ciepłe/suche powietrze...
Opublikowano
też mi się tak wydaje ,że powinno uderzyć gorąco na szyby ..u mnie też tak jest ... chwila ,moment i szyby odparowane ,wtedy przełączam na "AUTO" 20 stopni i jest ok ....

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyciśnięcie guzika nawiewu na przednia szybę powoduje automatyczne przełączenie na tzw odmrażanie/osuszanie, bo do tego on właśnie jest. Pozdr.
Opublikowano
znaczy, że trzeba była instrukcję wziąć w paluszki zanim się zaczęło martwić usterkami :wink: dziękuję Panowie, chyba coś w tym jest :)