Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moją ukochaną mianowicie ostatnio jeździłem nią w wigilie temperatura była na + potem postawiłem autko do garażu (nieogrzewanego) stała 3 dni na dosyć dużym mrozie w okolicy -15 i kiedy rano chciałem sobie do pracy jechać to zrobiła mi psikusa i nie pali ;/ i za bardzo nie wiem co z tym fantem zrobić.;/ Iskra jest. Pomóżcie gdzie szukać problemu?? Z góry dziękuje za pomoc.
Opublikowano
musisz zobaczyć czy nie zamarzł ci filtr paliwa najlepiej włóż pod maske jakąś suszarke czy coś i skieruj ją na filtr poczekaj j\aż się nagrzeje i próbuj
Opublikowano
to jest benzyniak czy to jest możliwe żeby benzyna zamarzła??

Benzyna nie,ale woda w niej-efekt zmian temp w zbiorniku gdy jezdzisz w okolicach rezerwy.Zrob to co kolega radzi,podgrzej przewody paliwowe z umiarem i do baku ze szklaneczka dykty . :norty:

Opublikowano
a więc tak gdzie mam szukać pompy paliwa podobno jest gdzieś w baku ale jak się do niej dostać? Do przewodów które wchodzą do baku po przekręceniu kluczyka nie idzie prąd czy jest to normalne? bezpieczniki sprawdzone i dalej kicha;/ po wtryśnięciu "samostartu" silnik się odzywa ale tylko na moment (ewidentnie nie dostaje paliwa) proszę o pomoc bo wyczerpały mi się już pomysły;/ aha w baku 15 litrów paliwa jest. A i jeszcze takie pytanko gdzie filtr paliwa znajdę. Z góry dzięki
Opublikowano
a więc tak gdzie mam szukać pompy paliwa podobno jest gdzieś w baku ale jak się do niej dostać? Do przewodów które wchodzą do baku po przekręceniu kluczyka nie idzie prąd czy jest to normalne? bezpieczniki sprawdzone i dalej kicha;/ po wtryśnięciu "samostartu" silnik się odzywa ale tylko na moment (ewidentnie nie dostaje paliwa) proszę o pomoc bo wyczerpały mi się już pomysły;/ aha w baku 15 litrów paliwa jest. A i jeszcze takie pytanko gdzie filtr paliwa znajdę. Z góry dzięki

Filtr masz prawie pod nogami kierowcy - oczywiście patrz z kanału. ;)

A pompa jest pod tylną kanapą.

Czasami :search:

Opublikowano
Mialem to samo. Pompa paliwa przestala pracowac. Zaczely szwankowac przekazniki i spalil sie alarm ktorego nie uzywalem bo byl awaryjnie kluczykiem wylaczony. Zdejmij siedzenie i posluchaj czy pompa sie wlacza. Jest po prawej stronie z tylu i uruchamia sie na pare sekund po wlaczeniu zaplonu.