Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam Wszystkich

potrzebuje porady , wczoraj jadąc do domu zapaliły mi się kontrolki ABS , ASC , przestał działać licznik , sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie sa w porządku , przypuszczam że może to być któryś z czujników ABSu przy kołach , ale może ktoś miał juz taki problem i może to jest coś innego , z góry dziękuje za pomoc , pozdrawiam Jarek

Edytowane przez jarprocki
Opublikowano
Obstawiam padnięty czujnik ABS prawy przód. Dlatego świeci kontrolka ABS i ASC i brak prędkości.

Jak juz to lewy tył....wlasnie z tego czujnika uzywa sterownik do obliczania predkosci auta

Opublikowano
Dziekuje za porady jutro jade na komputer dla sprawdzenia co pokaże , prawdopodobnie bedzie to jakis czujnik dzisiaj dwukrotnie załączył się i działało wszystko przez jakies 2-3 min ,
Opublikowano

na 99% czujnik

w Twoim przypadku lewy tył

mi też padł i czekam na czujnik

dobra rada - kup oryginał, ew. oryginał używka, zamienniki najczęściej nie działają

Opublikowano
Obstawiam padnięty czujnik ABS prawy przód. Dlatego świeci kontrolka ABS i ASC i brak prędkości.

Jak juz to lewy tył....wlasnie z tego czujnika uzywa sterownik do obliczania predkosci auta

Sorki za błędną podpowiedź, przed moją bunią miałem Rovera 75 z instalacją od BMW i tam za to wszystko odpowiadał prawy przedni czujnik i stąd moje rozumowanie, że w buniach jest tak samo :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no właśnie ATE idą na pierwszy montaż u mnie jest szara właśnie z tym napisem

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Tak

Przyszedł czujnik. Teraz jakieś instrukcje w jaki sposób dobrze go wymienić( wiem gdzie jest i wiem jak). Chodzi mi o to czy coś czyścić jakieś inne czynności? Kontrolka sama zgaśnie?

Tylko wymień i przejedz kilkadziesiąt metrów czujniki ABS się samodiagnozują kontrolki zgasną

http://images45.fotosik.pl/1880/47dcdecf84842fbc.jpg

http://www.autocentrum.pl/awc/zowik05/bmw-seria-3-2002/

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich

Sorka że odpisuje po tak długim czasie ,chciałbym zakończyć ten post , wymieniłem czujnik prędkości koła, lewy tył , czujnik firmy ATE , wszystko działa poprawnie , należy go po prostu wymienić i po paru metrach komputer sam zresetuje błąd , nie potrzebna jest żadna adaptacja , jeżeli chodzi o markę czujnika to słyszałem że niektóre zamienniki nie chcą działać poprawnie , ATE do tej pory działa , gdyby się coś zmieniło dam znać ,

Dziekuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam Jaro