Skocz do zawartości

BMW łańcuchy na oponach problem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Założyłem łańcuchy a i tak nie mogę podjechac pod żadne wzniesienie... co jest kurde nie tak...

http://images.thecarconnection.com/med/bmw-1-series-with-snow-chains-on-front-wheels-staffordshire-england-dec-2010-photo-by-andy-smith_100334419_m.jpg

Wesołyh Świąt życzę całemu forum BMW :)

Opublikowano

ale to sie slizga czy co sie dziej

probowales wylaczyc trakcje ??

Opublikowano

Nie jestem pewien czy dobrze widzę (czy są tylko z przodu, czy z tyłu też?) , ale czy łańcuchy nie powinny być na osi napędzanej?

Czy ty aby się po prostu z kogoś nie śmiejesz??

Opublikowano
Założyłem łańcuchy a i tak nie mogę podjechac pod żadne wzniesienie... co jest kurde nie tak...

spróbuj przekręcić silnik tak, żeby był poprzecznie. powinno pomóc.

Opublikowano
Nie jestem pewien czy dobrze widzę (czy są tylko z przodu, czy z tyłu też?

He,he,he... Rzeczywiście. Dobrze widzisz, są tylko z przodu :mrgreen:

Równie dobrze jak by były na kole zapasowym, -efekt żaden. :cool2:

Opublikowano
  • Autor

No to taki Joke na Wesołe Święta :) ale swoją drogą to teraz już wierzę w Angielskich kierowców ;) ale to wszytko przez te ich odwrotne kierownice :) a może na anglie BMW wypuszcza z przednim napedem :) jak kierownica odwrotnie to i napęd :) pozostaje się cieszyć póki to jeszcze śmieszne, bo BMW planuje w niektórych modelach silnikowych właśnie w seri 1 zrobić napęd na przednią oś i to już potwierdzone :(

a na koniec, żeby Wam jeszcze bardziej pdkręcić wesołą historię, to nie wierze... żeby wlasciel tego auta spinał sam te łańcuchy :) widać, że to fachowa robota :) mam cichą nadzięję, że ASO tego nie zlecił :)

Opublikowano
Było coś podobnego z babką która się zakopała w śniegu BMW i podkopywała przednie koła aby pomóc sobie wyjechać. Chyba też UK :)