Skocz do zawartości

F25 wady, błędy i usterki modelu (choroby wieku dziecięcego)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 823
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przy niższych temperaturach uszczelki mogą odkształcać się, hałasować i przepuszczać szum z zewnątrz.

Podejrzewam że w ASO nie założą juz ich tak jak były założone fabrycznie :(

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

• Moderatorzy
Opublikowano

Ja próbowałem wyegzekwować wymianę na samym początku użytkowania, bo mi się "wydawało" że głośno powyżej 120+, ale niestety ASO się wypięło na moje argumenty...

Tak przy okazji to "psikam" silikonem w sprayu, ale to wpływa tylko na nieprzymarzanie w zimie (i dłuższą żywotność uszczelek) niż na głośność.

Życzę powodzenia w zmaganiach.

Opublikowano

Po przesmarowaniu/zakonserwowaniu uszczelka w niższych temp jest bardziej elastyczna, łatwiej przylega do krawędzi drzwi/karoserii i nie słychać tak bardzo szumów.

Zaczałbym od przesmarowania dobrym środkiem do uszczelek. Chyba że jest uszkodzona lub źle założona podczas montażu w fabryce to jedynie wymiana lub poprawienie w ASO

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Opublikowano
Ja wymieniłem u siebie w x-ksie uszczelki ale nie z tego powodu. Zgłaszając głośność już rok temu, kierownik serwisu stwierdził, że to normalne (podmuchy wiatru itd.), ale wymieniłem ponieważ zaczęły się przecierać i parcieć. ASO zrobiło fotki i bez problemu wymienili. Teraz mam wrażenie, że w aucie jest nieco ciszej
Opublikowano (edytowane)
Przekładnia wymieniona [ na taką samą - czyli następna wymiana za ok 20 tys :D ],podobno ten typ przekładni mają też inne modele - ciekawe czy też wymieniają ? Halogeny przeciwmgielne wymienione - zepsute poziomowanie z powodu 2 śrubek - ta wada dosyć często występuje ale światła nie są wymieniane bo nikomu to nie przeszkadza [ ja w ciągu 3 lat włączyłem przednie przeciwmgielne może 3 razy]. Wgrany nowy soft - system start-stop działa nawet przy minusowych temperaturach - to jest dobre dla moich uszu bo dźwięk silnika 2,0 d nadal doprowadza mnie do rozpaczy , ale dla silnika ,akumulatora to chyba nie najlepsze rozwiązanie - chyba ,że pomiar temperatury jest dokonywany na poziomie czujnika w silniku ? Ciekawostką jest fakt, że auto pamięta wjazd do garażu i nie wyłącza silnika podczas otwierania bramy. Edytowane przez sznauca
Opublikowano

no wlasnie ciekawa sprawa jest z ta przekładnią...średnio co 6-8 miesięcy jest zmiana numeru tej części, czyli wychodzi na to, że jakieś tam zmiany w nich pojawinny się pojawiac...

użytkownicy F30 chyba też je wymieniają...

Opublikowano (edytowane)
A ja odebralem X-a, wymienili mi zbiorniczek wyrownawczy plynu chlodniczego, uwierzcie, badz nie, pare tygodni temu pekl podczas mrozow... Znow wymienili mi wycieraczki (od sierpnia, ale znow nie zbieraly), baterie wymienili mi w pilocie :cool2: i pare innych rzeczy. 45 tys. km na liczniku. Edytowane przez dandanio

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Nie no chyba ,aż tak BMW nie oszczędza :?: Może bateria była jednak po gwarancji (krótsza niż na auto)...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Raczej zależy to od pakietu serwisowego
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dzisiaj znowu awaria, na luzie naciskam na pedał gazu wkręcają się obroty np na 30tys

30 tysiecy powiadasz? Mowisz, ze w dieselu? No, to niezly silnik masz. Calkowity unikat na skale swiatowa. :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Dziś dostałem telefon że doszła przekładnia.

Zamówili ją dokładnie 31grudnia... czyli miesiąc czekania na tą część...

:duh:

skąd te przekładnie ściągają?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jak na razie te przekładnie ZF są słabe.
Opublikowano

A ja z innej beczki, czy update oprogramowania silnika, skrzyni etc. czytaj całego auta, wykonywany przy przeglądzie olejowym to standard czy opcja płatna w autoryzowanych serwisach? Dziś po przeglądzie po 45 tys. (to 2-gi przegląd olejowy) zapłaciłem u Fusa 260 zł za wgranie nowego softu do auta. Na pytanie co daje, odpowiedź była wymijająca, ale pewna wypowiedź była w kwestii że jest to poza pakietem serwisowym (mam wersję "inclusive plus") i trzeba jednak bulić. Czy producent nie oferuje upgrade oprogramowania swoich aut bezpłatnie w ramach eksploatacji/serwisu aut ?

Ma ktoś wiedzę popartą stanowiskiem BMW Polska w tej kwestii ? Jak to wygląda u Was ?

Opublikowano
A ja z innej beczki, czy update oprogramowania silnika, skrzyni etc. czytaj całego auta, wykonywany przy przeglądzie olejowym to standard czy opcja płatna w autoryzowanych serwisach? Dziś po przeglądzie po 45 tys. (to 2-gi przegląd olejowy) zapłaciłem u Fusa 260 zł za wgranie nowego softu do auta. Na pytanie co daje, odpowiedź była wymijająca, ale pewna wypowiedź była w kwestii że jest to poza pakietem serwisowym (mam wersję "inclusive plus") i trzeba jednak bulić. Czy producent nie oferuje upgrade oprogramowania swoich aut bezpłatnie w ramach eksploatacji/serwisu aut ?

Ma ktoś wiedzę popartą stanowiskiem BMW Polska w tej kwestii ? Jak to wygląda u Was ?

Opcja za DARMO. Przy okazji: zamowiles to wgrywanie, czy po prostu Ci wgrali i zaspiewali od Ciebie 260zl?

Kiedyś było tak:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Dziś wymienili mi przekładnie. Powiem tak: po chwili jazdy zatrzymałem się, otworzyłem maskę i oglądałem element czy faktycznie w tym aucie ją wymienili...

Element fakt wygląda na nowy ale szału jakoś nie ma i jakieś stuki dalej słyszę na dziurach.

Co na plus przedłużyłem gwarancję o kolejny rok za 790-zł - limit 60kkm. To na plus :P