Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie do użytkowników coupe na felgach 18". Jaki rozmiar i firma opon jest Waszym zdaniem najbardziej komfortowa na polskie drogi. Zaznaczam, chodzi o 18 cali w wersji coupe, nie zamierzam zmieniac tych felg bo auto wyglada na nich nieporownanie lepiej niz na fabrycznych 16. Mam obecnie przod i tyl 225/40/18 i jezdzi sie fatalnie, plywa na koleinach strasznie. Slyszalem, ze ponoc warunki poprawia dystans na tylnej osi i szersze opony, co o tym sadzicie na podstawie wlasnych doswiadczeń?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dystans nic nie zmieni, pływasz w koleinach bo masz szerokie kapcie..... Coś za coś ;)

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rób jak chcesz, ja jestem przeciwnikiem wszelakich dystansów itp przeróbek....

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A tak z ciekawości - kolega na jakich oponach jeździ?

225/45/17 latem

205/50/17 zimą i wtedy mało czuć koleiny... ale brakuje trakcji :mrgreen:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Witam. Mam pytanie do użytkowników coupe na felgach 18". Jaki rozmiar i firma opon jest Waszym zdaniem najbardziej komfortowa na polskie drogi. Zaznaczam, chodzi o 18 cali w wersji coupe, nie zamierzam zmieniac tych felg bo auto wyglada na nich nieporownanie lepiej niz na fabrycznych 16. Mam obecnie przod i tyl 225/40/18 i jezdzi sie fatalnie, plywa na koleinach strasznie. Slyszalem, ze ponoc warunki poprawia dystans na tylnej osi i szersze opony, co o tym sadzicie na podstawie wlasnych doswiadczeń?

Sprawdzales stan tylnego zawieszenia? Czy na kazdej nawierzchni pojawia sie problem czy tylko na nierownosciach lub koleinach? Moze nie w oponach tkwi problem. 225/40R18 to nie jest szeroka opona, pamietaj, ze w E46 z M-Pakietem na tylnej osi znajdowala sie opona 255/35R18 ;)