Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś miałem taki przypadek, rano otwieram z pilota drzwi, zapalam, dmuchawa na Full, chcę odśnieżyć, więc wysiadam i nie mogę zamknąć drzwi. Sprawdzam rygiel zamka w drzwiach , wolno się obraca, więc działa, ale dalej drzwi nie chcą się zamknąć.

Nastawiłem Full grzanie i po jakiś 10min, puściło. Zamek zadziałał. Drzwi się zamknęły. Na zew było tylko - 10. Zeszłej Zimy było -30 i nic takiego mi się nie zdarzyło.

Opublikowano
Prawie standard w e39. Wstaw auto do cieplego garazu niech sobie odmarznie, pozniej jak kolega wyzej napisal popsikaj WD40 lub bialym smarem i na dwa lata masz spokoj z zamarzajacym zamkiem.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Prawie standard w e39. Wstaw auto do cieplego garazu niech sobie odmarznie, pozniej jak kolega wyzej napisal popsikaj WD40 lub bialym smarem i na dwa lata masz spokoj z zamarzajacym zamkiem.

ten WD-40 to tylko na krótką metę raz zadziała, później może być różnie, ale biały smar jak najbardziej godny polecenia zwłaszcza taki do smarowania łancuchów motocyklowych np.BelRay który początkowo jest w postaci płynnej,więc zdąży wszędzie dotrzeć a dopiero później gęstnieje

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
Przymarza linka laczaca klamke zewnetrzna i zamek.Tak jak pisza koledzy WD40 i bialy smar rozwiaza problem.

Death is easy-You don't have to do anything.Life is that You have to face.

bylo e39 m52b20,e39 m52b25TU,e39 m52b25,e36 m43b18,e39 m52b20TU,e39 m52b28TU,e46 m43b19TU

Opublikowano

Ja miałem to poprzedniej zimy - drzwi nie chciały się domknąc. Miałem dostęp do prądu na parkingu - podłączyłem tam suszarkę do włosów, 2 minuty pogrzałem na rygiel drzwi i puściło. Polałem trochę oleistego smaru i jest ok. Od wczoraj z kolei nie mogę otworzyc lewych tylnych drzwi - klamka zewnętrzna stawia jakby opór. Dlatego nie ruszam tego na siłę - poczekam jak odmarznie bo pewnie tu akurat linka przymarzła i nie chce odryglowac zamka. Dziś w Castoramie na stoisku motoryzacyjnym kupiłem specjalny specyfik - połączenie oleju i odmrażacza. Otworzyłem w aucie co się dało i nasączyłem tym rygla oraz same zamki/wkładki w drzwiach.

Pzdr.

Opublikowano
Dziś w Castoramie na stoisku motoryzacyjnym kupiłem specjalny specyfik - połączenie oleju i odmrażacza. Otworzyłem w aucie co się dało i nasączyłem tym rygla oraz same zamki/wkładki w drzwiach.

Pzdr.

Możesz zrobić zdjęcie i pokazać jak wygląda, podjadę do Castoramy po ten specyfik, ile Cię kosztował?

Opublikowano
Od wczoraj z kolei nie mogę otworzyc lewych tylnych drzwi - klamka zewnętrzna stawia jakby opór. Dlatego nie ruszam tego na siłę - poczekam jak odmarznie bo pewnie tu akurat linka przymarzła i nie chce odryglowac zamka. Dziś w Castoramie na stoisku motoryzacyjnym kupiłem specjalny specyfik - połączenie oleju i odmrażacza. Otworzyłem w aucie co się dało i nasączyłem tym rygla oraz same zamki/wkładki w drzwiach.

Pzdr.

I slusznie :cool2: , Bo pozniej na forum pisal bys ze drzwi nawet na plusie nie da sie otworzyc. Gdy czytam twoje posty uwazam je za bardzo sensowne i nie udzielam sie zbytnio bo wszystko co chcial bym poradzic ty zrobisz to przede mna ,, nc dodac , nic ujac ''. :cool2:

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
Dziś w Castoramie na stoisku motoryzacyjnym kupiłem specjalny specyfik - połączenie oleju i odmrażacza. Otworzyłem w aucie co się dało i nasączyłem tym rygla oraz same zamki/wkładki w drzwiach.

Pzdr.

Możesz zrobić zdjęcie i pokazać jak wygląda, podjadę do Castoramy po ten specyfik, ile Cię kosztował?

To jest dokładnie ten specyfik - firmy RAVENOL - teraz poczytałem jakieś opinie na forach i sobie go bardzo chwalą.

http://www.ravenol.pl/product.php?id_product=131

Kosztował mnie w Castoramie chyba 6 pln.

I slusznie :cool2: , Bo pozniej na forum pisal bys ze drzwi nawet na plusie nie da sie otworzyc. Gdy czytam twoje posty uwazam je za bardzo sensowne i nie udzielam sie zbytnio bo wszystko co chcial bym poradzic ty zrobisz to przede mna ,, nc dodac , nic ujac ''. :cool2:

Lepiej pomyśleć logicznie niż próbować coś "naprawiać" na siłę i się potem meldować na forum z pytaniem "co się stało, że się zesrało?". :cool2:

Pzdr.