Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytam to forum i bez przerwy dis i fis i takie tam inne tejemnicze oznaczenia.

Chciałbym kupić jakieś programy i kabel ale nie wiem co do czego służy i jaki kabel kupić.

Nie wiem co mi się przyda i czym będę umiał się posługiwać - po przeszkoleniu :).

Gdzie można zdobyć jakieś schematy i książki w wersji elektronicznej (bo najtaniej:) )

Proszę aby ktoś mi wytłumaczył jak chłopu co jest od czego i czego potrzebuję - najlepiej z linkami do Allegro bo obawiam się że kupię coś co nie będzie pasowało.

Rozumiem że kabel podłączę do swojego laptopa przez USB i programy będą działały.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Moim zdaniem na dzień dzisiejszy nie ma na rynku nic bardziej przejrzystego ,prostego, zrozumiałego, intuicyjnego i przy okazji legalnego i taniego.

Co tym zrobisz..........?

Generalnie :mrgreen: to więcej niż wszystko.

Zakładając że nie wiele wiesz na temat mechaniki i diagnostyki BMW.

link ,polecam : http://www.bavariantechnic.pl/

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
czyli tam jest kabel + niezbędne oprogramowanie na komputer PC czy tak?
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
jutro ma być kabel to napisze co jest w zestawie i wrzuce ksero instrukcji obsługi.
Opublikowano
w instrukcji jest mowa o płycie CD z oprogramowaniem którego niestety ja nie dostałem. Dodzwonic do faceta sie nie można i nie wiem czy to ja czegos nie dostalem czy tak sprytnie facet opis przedmiotu zrobił. Ktoś kto chce kupic ten kabel mui liczyc sie z tym ze oprogramowanie musi sciagnac na wlasna rękę :!: :!: :!:
Opublikowano

przecież jest napisane co dostajesz:

Zawartość zestawu

Skład zestawu oferowanego na tej aukcji: INREFEJS w obudowie obd2 ,drukowana INSTRUKCJA obsługi, PŁYTA CD ze sterownikami , plikami konfiguracyjnymi do programu INPA , gwarancja. Wysyłany interfejs jest sprawdzony przez wykwalifikowaną osobę, otrzymujesz sprzęt działający w 100%. Kupując u nas otrzymujesz również fachową pomoc przy uruchomieniu sprzętu!

UWAGA!

Zrstaw nie zawiera przejściówki na złaczem 20pin/BMW. Komplet z przejściówką dostępny na innych naszych aukcjach.

chyba nie myslałeś za stówke dostaniesz kabel i legalne oprogramowanie? Takich rzeczy nie ma nawet w erze

Opublikowano
oryginalne na pewno nie.... :mrgreen: Jednak na tyle tekstu mogli by jasno i konkretnie napisać chociaż w dziale Uwaga: W skład zestawu nie wchodzi oprogramowanie na komputer PC/Notebook. To by rozwiało wszelakie wątpliwości.....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podejrzewam, że takich połowicznie zadowolonych klientów jest więcej. Opis celowo jest taki, jaki jest. Przyczepić się i tak nie przyczepisz, bo Ci sprzedawca odpowie, że nikt nie będzie oprogramowania za drogie pieniądze nielegalnie kopiował i pchał za stówkę na allegro.

Na szczęście są ludzie na forach, którzy w takich sprawach pomagają za free. I bez zbędnego bełkotu marketingowego.

Opublikowano
ciekawostką jest że ten sam interfejs obsługuje np vw i kilka innych marek, z tą różnicą że do vw jest sprzedawany po 30 zł a do bmw po 99 zł, sam się dałem naciągnąć ale kolega kupił ten za 30zł i działa tak samo, jedynie musi jeszcze dokupić okrągłą przejściówkę.
Opublikowano
hmmm a to ciekawe bo brat ma golfa 4, 2.8, i pytał sie o interfejs a ja na to że to jest co innego bo piny inaczej są połączone w BmW. Sprawdze to co kolega napisał i zobaczymy czy dałem się nabić w butelkę :duh:
Opublikowano
hmmm a to ciekawe bo brat ma golfa 4, 2.8, i pytał sie o interfejs a ja na to że to jest co innego bo piny inaczej są połączone w BmW. Sprawdze to co kolega napisał i zobaczymy czy dałem się nabić w butelkę :duh:

czy zadziała tak od razu to nie gwarantuję, musiałbym zapytać kolegę, jednak z tego co mówił (nie wnikałem w szczegóły) to dokonał jakichś drobnych przeróbek fejsa bo dołożył w nim jakieś 4 przełączniki, możliwe że w ten sposób zmienia piny na wyjściach. Pewne jest jedno da się go przystosować do vw.

w tym temacie jest trochę naświetlona sprawa vag'a:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=97&t=65259&hilit=nazwa+komputera&start=1380