Skocz do zawartości

Czy warto kupić BMW i e34 czy e39 525i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BMW z mniejszymi silnikami czterocylindrowymi mozna by porownac do Hondy

Nie da się ich porównać w żaden sposób. Komfort, jakość, prowadzenie itd. to w tym przypadku niebo a ziemia...

Opublikowano

moje 5 groszy;)

Jak mechanik Twój nie serwisuje BMW to mysli to co każdy ze są drogie, ten z kolei myśli że tez sie psują.

Wg. mnie każdy serwis mysli że "jego autka" się psują. Tzn. miałem koleżanke w Fordzie mówiła że fordy się psują, mam znajomych w Nokii to mówią że Nokie się psują... Mam kolege w serwisie francuskich samochodów to mówi że francuzy się sypią.... Bo inne sprzęty do nich nie przyjeżdżają.

Co do "dresiarskowości" BMW to jest to opinia ogółu i jeszcze długo będzie. Dlatego ja zawsze zjeżdżam do prawej, jak mnie wyprzedzają, przepuszczam pieszych itp. (czasem jadę slalomem ale cóż mam słabą wolę). A sami wiecie jak to wygląda. Mieszkam koło OTW i wiem co widze. W klubie beemka jest kilka ludzi z OTW, a BMW są tam dziesiątki.

Sam myślałem o e36 coupe, ale jak pomyślałem ze bede miał tablice WOT i e36 coupe to mi sie odwidziało :(

Heheh a tu foto ze strony BMW MPower klub - lipiec 2005...no comment

http://www.bmwmpowerclub.com.pl/zloty/8zlot/foto/8zlot124.jpg

Co do napędu czy przód czy tył... ciekawe koledzy ilu z was dało by poprowadzić mało doświadocznej za kółkiem koleżance w zime na ubitym sniegu, swoje BMW bez kontroli trkacji, a ile by to zrobiło prędzej z przednim napędem. Jedno małe depnięcie za mocno i 180st gotowe:)

Kiedyś słyszałem że tylny napęd jest lepszy ale dla doświadczonego kierowcy...

Acha dodam jeszcze że często jeżdże firmową Avensis 2005rok 1.8 i w trasie 520iA e34 była cichsza.. i jakaś bardziej dnamiczna... wygodniejsza...

Opublikowano

Witam,

pomimo ze chwilowo zmienilem barwy :cry: to mialem przez rok przyjemnosc z BMW i z powodu slabego serducha autko nie bylo zbyt zrywne to bylem szczerze zdziwiony niezawodnością - wymienilem visco, bo bylo od urodzenia oraz bendix, poza tym rewelka i przy okazji ZAJEFAJNY wyglad! Męskie solidne auto, niekoniecznie dla dresiarzy :evil: zla renoma i tyle ale nic to w porownaniu z jakoscia z jazdy, teraz mam A4 2.8 i fakt ze jezdzi rewelacyjnie ale za kazdym razem jak widze podobną mojej E34 to lezka mi sie w oku kreci, te auta mają dusze. a nawet slabe na sliskim robia boki z palcem w @$#%!!

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano
  • Autor

Powiedzcie mi proszę, czy lepiej szukać e34/e39 w Polsce, czy raczej na e-bay albo innych portalach - w europie

Powiedzmy ze mam możliwosc wyjazdu do niemiec na parę dni, znam język obcy.

Opublikowano
Co do napędu czy przód czy tył... ciekawe koledzy ilu z was dało by poprowadzić mało doświadocznej za kółkiem koleżance w zime na ubitym sniegu, swoje BMW bez kontroli trkacji

Ja. Przy b. mocnej ulewie też. :)

RWD jest po prostu intuicyjny jak np. menu w nokii. Przy uślizgu tyłu większość ludzi ma prawidłowe odruchy bez specjalnego ćwiczenia.

Kwestia zachowania rozsądku na drodze. Wtedy nawet jeśli będzie jakaś awaryjna sytuacja bez problemu sobie poradzimy...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Powiedzcie mi proszę, czy lepiej szukać e34/e39 w Polsce, czy raczej na e-bay albo innych portalach - w europie

Powiedzmy ze mam możliwosc wyjazdu do niemiec na parę dni, znam język obcy.

To jak - lepiej za granicš, czy tutaj na mijscu?

Opublikowano

Jezeli zalezy Ci na jak najlepszym stanie, a niekoniecznie na maksymalnie niskiej cenie - tzn. jestes w stanie pogodzic sie z tym, ze za samochod w idealnym stanie trzeba zaplacic troche wiecej, to ja wybralbym sie na przedluzony weekend do Niemiec - ale do jakiegos bogatego landu.

Po BMW pojechalbym pewnie do Bawarii, albo w Zaglebie Ruhry.

Jezeli nie chce Ci sie robic wycieczek, to poszukaj wsrod niedawno sprowadzonych samochodow - tez sie trafiaja bardzo fajne egzemplarze.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A jak myslicie - co lepiej. Audi A6, czy E39?

Cenowo to chyba porównywalny przedział?

Opublikowano
Jeśli chodzi o silniki i prowadzenie to tylko E39,ale jeśli chodzi ci o wygode i ilość miejsca to tylko a6
Opublikowano

Cze Ja mam e34 525i z 93r kombi

i powiem ci ze jestem bardzo zadowolony z

zakupu dałem za nią 19tyś jest z full wypasem zadbana bez korozij

ma Pełen M-Pakiet skura fele 17 cali

i bardzo sie ciesze ze wybralem e34

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jesli chodzi o wygode to nie zgodze sie ze a6 jest wygodniejsze. Zdecydowanie badziej trzesie i ten caly luksus ktory powinien zapewnc woz tej klasy szczegolnie na polskich drogach gdzies ulatuje, (moj sasaid i kolega za razem ma takie a6 r2000 i mam porownanie, sam zreszta sie na to skarzy) ale jesli chodzi o ilosc miejsca (szczegolnie z tylu) to faktycznie a6 ma wieksza przestrzen. e39 jak na tą klase powinno miec wiecej miejsca a ja jestem wysokim gosciem i odczuwam to "wyrazniej" niz inni (na szczescie jezdze za kierownica, a tam jest OK :D ) :
Opublikowano

Co najmniej 2.5 jeśli chcesz cieszyć się radością z jazdy :)

Za 15 tysięcy da się kupić e34 w świetnym stanie, co więcej mogę Ci takie sprowadzić od wroga (e39 też) jeśli byś chciał.

Powodzenia!

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano
Tez raczej bym polecal 2,5 (523) mam takie auto i przed zakupem wachalem sie miedzy 2.0 a 2.5 i ten wiekszy ma przewage w elastycznosci czego jednak brakuje w 2.0 ( ten silnik zaczyna tak na prawde jechac dopiero od 4000 obr.)