Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie co to może być że np teraz jak jest tyle sniegu i jak się zakopie i chce wyjechać to lewe koło mi się nie kręci jak daje mu gazu, tylko prawe;/ ? i co mnie zdziwiło, stałem tak zakopany w śniegu i zapomniałem wybić na luz i go zostawiłem uruchomionego na 1 a on nic, nie zgasł ani nie pojechał , troche tylko się telepotał... lecz później jak go wykopałem pojechałem na miasto i tam znów się zakopałem to kazałem dziewczynie jechać a ja będe pchał i wtedy już starały się kręcić obydwa... czy te samochody tak maja? czy z moim jest coś nie tak ?
Opublikowano
Całkowicie normalne i w większości aut tak jest, prosta zasada działania mechanizmu różnicowego. Możesz sobie kupić most z blokadą 25% wychodziły takie w bmw ale koszt to około 1000zł.
Opublikowano
No nie jest dziwne, pomyśl co by było na suchym asfalcie na ciasnym zakręcie gdyby oba koła obracały się jednakową prędkością...

Oj pięknie by było, pięknie ...niejeden chciał by mieć tak u siebie. :norty:

Wtedy szedł by bokiem idealnie. :cool2:

Oczywiście na torze :D

Co do tematu to tak jak wyżej.

Opublikowano
No nie jest dziwne, pomyśl co by było na suchym asfalcie na ciasnym zakręcie gdyby oba koła obracały się jednakową prędkością...

niejeden chciał by mieć tak u siebie. :norty:

Wtedy szedł by bokiem idealnie. :cool2:

Oczywiście na torze :D

Spawarka w dłoń i rób e-szpere :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
zawsze chciałem wiedzieć jak to działa. Dziękuje ci OMO :cool2:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif