Skocz do zawartości

żółta kontrolka e39 520i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,w końcu nadszedł czas,że w mojej e34 525td umarł nastawnik pompy i zgasła na światłach próba wielokrotnego uruchomienia nic nie dała i powiedziałem ZMIANA dzisiaj kupiłem e39 520i 97 rok wszystko jest och i ach tylko jest jedno ale a mianowicie żółta kontrolka po środku tablicy taki trójkącik z wykrzyknikiem i za cholere nie wiem co to. pomoże ktoś ?
Opublikowano
jeżeli cały czas się pali to masz uszkodzoną kontrolę trakcjii. Powinien być zawsze zgaszony, dopiero sam możesz ją wyłączać przyciskiem asc
Opublikowano
kontrola trakcji - może jest wyłączona?? przycisk ASC ponownie załącza (BMW jakie jedno z niewielu aut pozwala to wyłączyć), jeżeli miga podczas jazdy to spoko tak pokazuje załączenie i korygowanie toru tyłu naszej marki, jak pali się na stałe to komp albo zwaliło ci czujniki ABS-u przez śnieg itp... U mnie tak było w zeszłym roku, nocka w garażu grzanym i rano wszystko pogasło.
Opublikowano
, jak pali się na stałe to komp albo zwaliło ci czujniki ABS-u przez śnieg itp... U mnie tak było w zeszłym roku, nocka w garażu grzanym i rano wszystko pogasło.

ale wtedy chyba dodatkowo kontrolka od ABSu dałyby o sobie znać :?:

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

jak świeci się sama kontrolka trakcji to sprawdź linkę

http://i55.tinypic.com/2wgvzua.jpg

Opublikowano
A od czego ta linka, bo jakoś u siebie nie rzuciła mi się w oczy?
Opublikowano
  • Autor
OOO ta fotka wprowadziła duuużo światła w moim poście,dzisiaj ide sprawdzić
Opublikowano
Rozwiń temat o tej lince, bo mam ją uszkodzoną, ale tak zrobiłem, żeby luzu nei było i póki co fakt, problem przestał się pojawiać. Choć skoki napięcia i cuda z problem również dają ten efekt....

Świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia.

Komponenty poliuretanowe do aut - zainteresowany ? pisz.

Opublikowano
OOO ta fotka wprowadziła duuużo światła w moim poście,dzisiaj ide sprawdzić

kolego przecież wczoraj dostałeś link do stron na których było to równiez pokazane tylko w tym twoim zdublowanym temacie

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
  • Autor
Fakt dostałem,za co bardzo dziękuję ale jak coś widzisz na fotce czarno na białym a nie w schemacie to jest mi poprostu łatwiej tym bardziej,że nawet nie wiedziałem gdzie tego szukać,i tym bardziej że wchoraj kupiłem auto i jestem :mrgreen: . Post jest zdublowany,ja go nie mogę skasować któryś z administratorów powinien dać wszystko w jeden temat,nie wiem dlaczego się zdublował,ja jeszcze raz dziękuje wszystkim za odzew. Ide popatrzeć co z tą linką.A i jeszcze jedno,żeby nie zakładać nowego wątku czy alusy oryginalne od bmw e34 pasują do e39 ?,bo mam tam ładne zimówki i mógłbym zamienić nie jeżdząc do oponiarzy.
Opublikowano
E39 ma inny rozmiar piasty więc nic z tego
Opublikowano
A od czego ta linka, bo jakoś u siebie nie rzuciła mi się w oczy?

bo masz diesla

linka od asr

czasami lubi się zluzować czy z przepustnicy odczepić i wtedy świeci kontrolka

Opublikowano
  • Autor
Panowie ja jestem w szoku !!!!!! Facet już zjebke dostał przez telefon !!!!!!! Patrze dzisiaj jak szpak w p...... i co widze :shock: nic nie widze :shock: linki od ASR nie ma wogóle !!!!!! Co dalej gdzie to dorwać ile kosztuje,czy sam to założe ?
Opublikowano
kolego allegro, serwis BMW lub jakiś inny sklep z częsciami do samochodów, linka towar jak najbardziej wymienny więc z zakupem nie powinieneś mieć żadnych problemów. Z wymianą również sobie poradzisz w razie czego będziemy pomagać :cool2:
Opublikowano
  • Autor
Dzięki bonzo :P widzę,że na allegro nie ma takich linek,bo wpisuję różnie i nic ,albo coś źle wpisuje :wink: będę jutro szukał w sklepach a jak nie to serwis. Ile takie cudo kosztuje orientacyjnie ?
Opublikowano
Mam pęknięte mocowanie pancerzyka i się zainteresowałem. We Wrocławskim Inchcape Motor 34zł i nawet maja na miejscu :cool2:

Świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia.

Komponenty poliuretanowe do aut - zainteresowany ? pisz.

Opublikowano
  • Autor
dzięki Olo dziś będe jeździł i szukał a jak nie to serwis :)
Opublikowano
  • Autor
Witam ponownie,panowie mam linke,sprowadzona z serwisu koszt 35 zł.Wstawiłem,kontrolka zgasła,więc już się cieszę,teraz pytanie bo wstawiłem ją i leciutko naciągnąłem tak ,że ta dzwigienka się odchyliła z 1 milimetr to tak ma być ,czy jakoś inaczej to mocniej naciągnąć ?