Skocz do zawartości

[328] ile płynu do chłodnicy??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, idą przymrozki więc chyba zmienie płyn w chłodnicy, w sumie to bym nie zmieniał ale nie mam gwarancji jaki jest a ryzyko duże, auto kupiłem kilka miesięcy temu w Niemczech. Pyt. Ile wchodzi płynu do e36 328. ?? Pozdrawiam.
kocham moją bejke!!!!!!!!!!
Opublikowano
Witam, idą przymrozki więc chyba zmienie płyn w chłodnicy, w sumie to bym nie zmieniał ale nie mam gwarancji jaki jest a ryzyko duże, auto kupiłem kilka miesięcy temu w Niemczech. Pyt. Ile wchodzi płynu do e36 328. ?? Pozdrawiam.

Jedz do pierwszego lepszego warsztatu, tam Ci sprawdza co masz i ile jest to warte, ale jesli chcialbys wymienic, to napewno mu nie zaszkodzi :cool2:

Opublikowano
plyn mozesz tez sobie sam sprawdzic domowym sposobem. nabierz plynu z chlodnicy do jakiegos kapselka lub miseczki jak wolisz i wsadz do zamrazarki. Jak zamarznie to do wymiany, jak nie to jest ok :)
Opublikowano
Spoko. Chciałem właśnie robić eksperyment z zamrażarką ale to nie jest dokładna metoda, mechanik za darmo zrobił test jakimś urządzonkiem (wyglądało jak jakis mega szczegółowy termometr) i wyszło, że płyn wytrzyma do -15 , więc całej zimy nie powinienem na nim jeździć. A w zamrażarce by nie zamarzł.. i bym mógł w styczniu silnik rozpierdzielić.. Pozdro!
kocham moją bejke!!!!!!!!!!