Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy należy zimą dolewać ulepszaczy do paliwa? Wiadomo jak to jest z ropą w niskich temperaturach...

Z góry dzięki za pomoc

Masz problem z DLR? Pisz...
Opublikowano
nic nie dolwewaj przy silniku CR ,paliwa na stacjach przynajmniej tych renomowanych maja w tym okresie specyfikacje zimową.
(*pozdrawiam*)
Opublikowano

co byś się nie zdziwił co do tego zimowego paliwa, prawdziwe zimowe występuje rzadko, narazie możesz być pewny że jest coś w stylu przejściowego, jak przyjdzie mróz większy jak -10 to i tak będzie zamarzać znam temat bo robię w transporcie i wiem co się u mnie w firmie dzieje

najlepszą metodą jest dolanie benzyny do ropy, na 50L ON wlej z 5 PB i bedziesz miał spokój

z dodatków polecam DIESEL SKYD firmy black arrow

Opublikowano
...ostatnio temperatura spadała poniżej 20 stopni w dzień okolice 15 na minusie i nic nie zamarza,auto sprawuje się wzorowo bez dolewania czegokolwiek,ale jak ktoś lubi to niech sobie dolewa :D
(*pozdrawiam*)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

podpowiedzcie koledzy jaki jest wypróbowany i wydajny sposób na rozruch diesla w mróz.

Wczoraj kupiłem nowy akumulator i z ciekawości zostawiłem 320d na mrozie :)

rano akumulator kręcił dobrze, ale silnik zaskoczył chyba za 3 cim razem dopiero, czy coś robiłem nie tak ?

Paliwo BP

Opublikowano

mi technik z warsztatu powiedział żebym nigdy nie tankował więcej na BP :)

a co do ulepszaczy, że warto je czasem wlać.

i faktycznie po jednym widziałem lekką różnicę w pracy silnika.

• 10 miesięcy temu...