Skocz do zawartości

540 Touring i felgi 15 z zimówkami?????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko. Znalazłem felgi z lekkich stopów (wygląd jak stalówka) z oponami zimowymi. Nie jestem do końca pewny czy podejdą do 540 w combiku. Felgi 15" szerokość 7J, odsadzenie IS20, piasta 74mm. Opony 205/65/15". Śruby 5x120. Wejdą mi takie na auto? Nie wiem jak z tarczami i zaciskami. Wersja 4,4l ma przecież większe. Czas ucieka a jest dobra cena za koła. Nie chce wtopić kasy. Proszę o szybkie podpowiedzi czy moge śmiało je założyć. Dodam że zawias z tyłu NIVO.

Dzięx

Opublikowano

Nie podejdą. Wg. instrukcji najmniejsza średnica dla 540 to 16". Zaraz zresztą odnajdę obrazek z instrukcji.

Edit:

http://images45.fotosik.pl/222/3b754d9e5b70e624med.jpg

...... V8 ...... :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
16' podejdą bo fabryka wypuszczala też na takich.ET 15-20 i dobrze będzie,od E39 będziesz miał bez przeróbek.Od serii 3 nie podchodzą bo inne ET,od pozostałych modeli są ok.tylko trzeba roztoczyc otwór w feldze bo będzie za mały.Na zimę to najlepsze standartowe felgi alu, można tanio kupic,są wytrzymałe i nie musisz obawiac się,że jak wiedziesz w dziurę to szybko się uszkodzi lub zwichruje(w porównaniu do chińszczyzny).
ec2Wze6.jpg