Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zorientowałem się, że ostatni lifting E36 przechodziły w 1997r., choć niektóre modele z końca 1996r. już miały te zmiany. Czy ktoś się orientuje dokładnie od którego miesiąca 1996r. miał miejsce lifting ? Czy zmieniane były tylko zderzaki, nadkola i grill czy coś jeszcze ? Czy zmiany są mocno widoczne ? Nie wiem czy koniecznie szukac modelu po liftingu czy może coś starszego rocznikowo w lepszym stanie.
Opublikowano
Napewno inne są plastiki wnętrza. W serwisie gość mówił coś o innych nastawach zawieszenia. Sam jestem ciekaw co jeszcze.

Masz swietny kolor auta. To oryginalny lakier ? Jaką ma nazwę ?

Opublikowano
Plastiki we wnętrzu , kierownice , wskaźniki wewnętrzne (inne wyskalowanie prędkości w poszczególnych modelach np. do 240 zamiast do 260(R6) jak wcześniej ,tak samo w przypadku wskaźnika poziomi paliwa zamiast litrów ,przejście na 0 ½ 1 ). Inne zderzaki o nieco nowocześniejszym wyglądzie nie chodzi o ///M-Technik , inny gril czołowy moim zdaniem ładniejszy z bardziej owalnymi nerkami .Nieco inne klosze lamp przednich w nowszych modelach .Swoją drogą Yacek to człowiek pytajnik na tym forum .
Opublikowano
Swoją drogą Yacek to człowiek pytajnik na tym forum .

Kto pyta nie błądzi. Jestem na etapie kupowania auta na kilka lat, więc lepiej wiedzieć jak najwięcej przed zakupem.

Opublikowano
.Nieco inne klosze lamp przednich w nowszych modelach

:shock: tzn ??

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano (edytowane)
wskaźniki wewnętrzne (inne wyskalowanie prędkości w poszczególnych modelach np. do 240 zamiast do 260(R6) jak wcześniej ,tak samo w przypadku wskaźnika poziomi paliwa zamiast litrów ,przejście na 0 ½ 1 ).

Dotychczas też tak sądziłem :) , faktycznie są dwie wersje prędkościomierzy (A) 260 KM/H bądź 160 MPH i (B) 250 bądź 155 MPH

lecz z katalogu RealOEM wynika, że były one produkowane równolegle :roll: . Jak jest w ETK :?:

inny gril czołowy moim zdaniem ładniejszy z bardziej owalnymi nerkami

Dodatkowo, w przednich błotnikach po liftingu we wrześniu '96, czyli tzw. model '97, doszły "lżejsze" optycznie a zgodne z ówczesną linią stylistyczną BMW, boczne kierunkowskazy.

.Nieco inne klosze lamp przednich w nowszych modelach

:shock: tzn ??

Jeżeli się nie mylę to są dwie marki lamp, ZKW i HELLA, różnią się zapięciami klosza i w przypadku świateł mijania również konstrukcją odbłyśnika w nowszych modelach bądź zespołu projektora w starszych.

Nie jestem pewien czy w/w istotna zmiana konstrukcyjna nastąpiła w 03 '96 czy wcześniej :?:

Z ważnych elementów wnętrza, wg RealOEM boczne poduszki powietrzne pojawiły się we wrześniu '97. Natomiast mam wątpliwość co do daty wprowadzenia drugiej poduszki pasażera, w RealOEM jest to kwiecień '98 :?: sądzę że to bląd :)

Update:

Jednak się pomyliłem :mrgreen: myślałem o lampie BOSCH a napisałem HELLA, w świetle wcześniej zacytowanych linków - a nic mnie nie usprawiedliwia - to musiała być pomroczność jasna :)

HELLA do E36 ma w ofercie lampy tuningowe, nie wiem czy też produkuje normalne zamienniki.

U siebie mam lampy BOSCH z żarówkami H7, bez projektora.

Edytowane przez rAd3k
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Co do lamp to spotkałem sie z lampami boscha tylko nie wiem z którego rocznika, były to soczewki klosz +reflektor BOSH. Wie ktos w jakich latach były montowane poszczególne rodzaje lamp? Reflektor na h7, zkw soczewka pod zarówke h1, oraz czy były soczewki pod żarówki h7? z góry dzieki za odpowiedzi
BMW - Nie dla idiotów
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.

Czy ktos moze dysponuje fotkami e36 z przed liftingu i po liftingu?

Chodzi mi o grill, zeby zobaczyc roznice i zderzaki.

Opublikowano
zobacz w Galerii zdjecia mojego samochodu, masz tam klasyczny przykład auta po liftingu z oryginalnym fabrycznym pełnym M-pakietem (zewnętrznym i wewnętrznym), poza felgami które są z pakietu M5 :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
a felgi od e34 wchodza w ogole do e36??

masz jakies dystanse? jak je zalozyles?

Wchodza ale po wizycie u blacharza :norty: Marcin jakie dystanse, nie ma przeciez mozliwosci upchania fel do srodka hehe dystanse dzialaja w droga strone :D Zostaje tylko i wylacznie poszerzanie blotnikow.

KUJON Twoje CABRIO przypadkiem nie pochodzi z Dolnego Slaska (Boleslawiec) ??

Opublikowano
a felgi od e34 wchodza w ogole do e36??

masz jakies dystanse? jak je zalozyles?

Z dystansami jeszcze to bym musiał chyba blotniki ściągnąć :mrgreen: , takie felgi nie mieszczą się w seryjnym E36 :D

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
KUJON Twoje CABRIO przypadkiem nie pochodzi z Dolnego Slaska (Boleslawiec) ??

:cool2:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano

Mialem okazja ogladac Twoje cacko, bardzo ciekawy egzemplarz :mrgreen: tylko wtedy stala jeszcze na brockach :D Szkoda ze nie 2,8 ale 2.0 w cabrio na pewno w zupelnosci wystarcza.

PZDR

Opublikowano
Mialem okazja ogladac Twoje cacko, bardzo ciekawy egzemplarz :mrgreen: tylko wtedy stala jeszcze na brockach :D Szkoda ze nie 2,8 ale 2.0 w cabrio na pewno w zupelnosci wystarcza.

PZDR

mi w tym samochodzie 2,0 nie przeszkadza w niczym, żależało mi tylko żeby było R6 , co do Brocków to fajne były , do lansu, ale nie do jazdy :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

Opublikowano
hehe KUJON czyzby twoja E36 miala jakas tajemnice :mrgreen:

NO w Briefie pisze że jeździł nią jakiś MOHAMET ABDUL coś tam.... :mrgreen: może to jakiś terrrorysta :mrgreen:

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!