Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i proszę o podzielenie się doświadczeniami, może ktoś miał podobny objaw. Mam też E34, 520i z 90r, bez gazu, nigdy nie było, kupiłem od Niemca. Problem polega na tym, że często silnik chodzi nierówno w każdym zakresie temperatury. Przez rok wymieniłem: rozrząd(pasek+rolka) kopułkę, palec, świece, kable od świec, akumulator, filtry: powietrza, oleju+olej, paliwa. Jak chodzi nierówno, to mocno trzęsie nadwoziem i nie ma mocy, którą miał jak chodził dobrze. Nie można jechać ze stałą prędkością np. na 5 biegu bo przerywa, szarpie. Chyba będę musiał podjechać na komputer ale w Poznaniu to koszt 150zł!!!
Opublikowano
dolot nie powinien mieć takiego wpływu na pracę silnika podczas jazdy, chodzi mi o ten 5 bieg, choć obroty będą falowały na jałowym. Sprawdziłbym przepływomierz, być może coś z układem elektrycznym silnika, kopułka też ważna kwestia, rozebrałbym, wymieniona nie znaczy teraz ok.
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png