Skocz do zawartości

NIERÓWNO CHODZI !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam i proszę o podzielenie się doświadczeniami, może ktoś miał podobny objaw. Mam też E34, 520i z 90r, bez gazu, nigdy nie było, kupiłem od Niemca. Problem polega na tym, że często silnik chodzi nierówno w każdym zakresie temperatury. Przez rok wymieniłem: rozrząd(pasek+rolka) kopułkę, palec, świece, kable od świec, akumulator, filtry: powietrza, oleju+olej, paliwa. Jak chodzi nierówno, to mocno trzęsie nadwoziem i nie ma mocy, którą miał jak chodził dobrze. Nie można jechać ze stałą prędkością np. na 5 biegu bo przerywa, szarpie. Chyba będę musiał podjechać na komputer ale w Poznaniu to koszt 150zł!!!
Opublikowano
a czy zmieniłeś także czujnik impulsów?Sprawdz szczelność układu dolotowego
Opublikowano
  • Autor
Witam, dzięki bardzo za podpowiedz. Niestety nie wymieniałem tego czujnika bo zwyczajnie nie wiem gdzie jest, szczelności też nie sprawdzałem
Opublikowano
  • Autor
Jeszcze nie dawno nierówno chodził jak wskazówka od temperatury płynu chłodzącego była na niebieskim polu, jak była dalej, chodził już równo.
Opublikowano
dolot nie powinien mieć takiego wpływu na pracę silnika podczas jazdy, chodzi mi o ten 5 bieg, choć obroty będą falowały na jałowym. Sprawdziłbym przepływomierz, być może coś z układem elektrycznym silnika, kopułka też ważna kwestia, rozebrałbym, wymieniona nie znaczy teraz ok.
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

u mnie przez ta gumę łączącą kolektor ssący z przepływomierzem nierówno chodził wymienilem i ok :D :D :D

http://img688.imageshack.us/img688/7642/1328204282.jpg