Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z temperatura wewnatrz auta... Dlugo sie nagrzewa a wskazowka nie dochodzi do pionu zatrzymuje sie tak okolo 70 stopni .Wiem ze to pewnie termostat ale jak sprawdzic ktory to ??
Opublikowano
nalepiej wymienic oba i po problemie jak masz troche zdolności manualnych to sam bez problemu wymienisz ja płacicłem na główny 180zł a za egr 130zł w serwisie poza tym jest duzo tematów wiec użyj szukajki :cool2:
Opublikowano

Termostat ERG wymontuj i sprawdz czy cos w nim lata lub jak jest zimny to puszcza powietrze. Jesli tak to on jest uwalony jesli nie to glowny.

Ogolnie obstawiam glowny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja też stawiam na termostat, często nie on sam nawala ale jego obudowa - trzyma się w niej we właściwym miejscu za pomocą dwóch plastikowych haczyków - jak jeden się odłamie to termostat wyskakuje i już puszcza cały czas, na szczeście nowy zawsze wymienia się razem z obudową, tak jest sprzedawany. Roboty troszkę jest, dużo rzeczy go przykrywa, bez jakiegoś super doswiadczenia to raczej pół dnia niż godzinka
Opublikowano
nie ! termostatu Ci nie pokaże na kompie ! przecież koledzy napisali co masz wymienić ....
spokojnie! widze chyba nie chce poprostu wymieniac dwoch jak jeden jest uwalony i probuje znalezc najlepszy sposob na zdiagnozowanie problemu...