Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

I jak tam.... Udalo Ci się cos?

Ja nie moge się połączyć ani z lewym ani z prawym modulem gdzie mam blad ;/

Każdy inny modul idzie... A te od skrętu nie chca ;/

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Czy których z kolegów potrafi napisać mi w jasny sposób ile jest tych czujników w moim aucie? Z przodu i z tyłu są po 2? Przy jednej ze stron czy jak. Według http://www.realoem.com tak niby wychodzi.

I jak z wymianą da się to zrobić bez kanału? Po demontażu koła i z lewarkiem jest odpowiedni dostęp?

Już znalazłem.

Sprawa jasna. Samochód posiada 2 sztuki tych czujników. Łatwo dostępne po zdjęciu koła widać gołym okiem przy wahaczach. Oczywiście tylko prawa strona pojazdu. Czujniki są takie same różnica polega na długości ramion czujników - przód dłuższe - tył krótsze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W moim E61 nie działa poziomowanie reflektorów. Po załączeniu świateł brak testu poziomowania. Więc INPA i w module LM mam następujące błędy dot. czujników poziomowania przód i tył:

9CB3 Front ride-level height sensor defective

Signal or value above threshold

9cB4 Rear ride-level height sensor defective

Signal or value above threshold

dodatkowo jeszcze

9CB6 VHAC coil damaged / w niemieckiej wersji INPA błąd brzmi: 9CB6 LWR-Spulenabriss

No signal or value

Podmieniłem czujniki poziomowania na FEBI zgodne z numerami ori. wykasowałem błędy ale niestety one pozostały.

Ktoś z kolegów mógłby coś podpowiedzieć? Co oznacza ten trzeci błąd.... dodam że lampy świecą poprawnie.

Ręce powoli opadają a chce ten problem rozwiązać. Niedługo przegląd i nie wiem czy ktoś się tego nie doczepi....

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie czy oprócz modułu LM i czujników poziomu przy wahaczach coś jeszcze odpowiada za poziomowanie? Silniczki w lampach i jeszcze jakieś moduły?
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
jak masz wersje przed liftowa to masz jeszcze modul ahl pod showkiem niebieska kostka lm2 ma w sobie i ten modul czesto pada ale mozna go naprawic
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z racji że masz błąd czujnika poziomowania skoncentrować bym się w pierwszej kolejności na nim.

Jak jesteś pewny podmienionego czujnika to sprawdź wtyczki i wiazke.

Te dwa inne błędy to silniczki poziomowania lamp ale żeby oba były zepsute zdarza się bardzo rzadko i pewność możesz mieć dopiero jak opanujesz czujnik poziomowania.

W inpa jest test poziomowania który możesz wykonać ale tu nie wiem czy przez błąd poziomowania da się wywołać test???

Tak dla pewności zakoduj jeszcze pusty plik man do LM-a

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Moje lampy bi-xenon adaptive bardzo wolno sie autopoziomuja po uruchomieniu auta... Na filmikach widzialem ze dzieje sie to bardzo szybko w innych e60. Czy mozna je jakos skalibrowac, albo zresteowac? Probowalem pustym plikiem man ale nic nie dalo... Nie robia tego tez idealnie rowno. Czy mozna cos skalibrowac w inpa lub ista?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam nie działa poziomowanie reflektorów. Po załączeniu świateł brak testu poziomowania natomiast w tescie w inpie poziomowanie dziala nie ma zadnego bledu zielona dioda swieci caly czas jakies pomysly :mad2:
Opublikowano

jrek spróbuj przekodować pustym plikiem .man moduły: LMA, 2LSMC oraz 2RSMC.

A jeśli chodzi o mój problem to go rozwiązałem. Problemem okazała się przerwa w instalacji elektrycznej. Trochę cyny i poziomowanie jak i skręt działa ;)

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano
Mnichu dzieki za odp ale jest maly problem jestem na poziomie inpy :D wiec nie mam pojecia jak to zrobic :D
Opublikowano

Na forum jest wszystko co potrzeba;) musisz sie nauczyc kodowania NCSexpertem.

Moze wystarczy sam LMA. Bo z 2LSMC i 2RSMC sie rozpędzilem... to sa moduły swiatel skretnych a nie wiem czy masz (jesli tak to tez przekoduj).

E60 535xd+++ + 8hp70x

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Mam taki mały problem z poziomowaniem xenon. BMW e61 2007 prelci xenon dynamic skrętny. Lewa lampa poziomuje góra dół a prawa już nie. Dodam że obie lampy skręcają elegancko tylko w prawej brak poziomowania, może to być silniczkiem?
  • 2 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Podepne sie pod temat w tescie w inpie poziomowanie dziala a normalnie po zaplonie nawet nie drgnie gdzie szukac zielona dioda pali sie caly czas :mad2:
Opublikowano
wydaje mi sie ze blad jest wtedy kiedy dioda mruga. U mnie tak bylo. Jak sie swieci to jest ok. Chyba ze sie swieci bez wzgledu na ustawienie wlacznika.
Opublikowano
Na dniach bede u kolegi ktory ma zdignozowac moduł AHL ten z niebieską wtyczka z tego co wyczytalem na zagranicznych forach czesto przepala sie w module dioda bav70 :D a i w inpie nie moge sie polączyc z ahl wywala mnie do glownego menu
Opublikowano
Na dniach bede u kolegi ktory ma zdignozowac moduł AHL ten z niebieską wtyczka z tego co wyczytalem na zagranicznych forach czesto przepala sie w module dioda bav70 :D a i w inpie nie moge sie polączyc z ahl wywala mnie do glownego menu

Od tygodnia mam to samo ale moduł był na sprawdzeniu u elektronika i wszystko z nim w porządku sprawdzona sprawny a mimo wszystko nie mogę połączyć się z modułem z tym, że u mnie dioda mruga ;/ Czy wymiana modułu wiąże się z jakimś programowaniem ?? Bo najchętniej nabyłbym jakiś i podmienił upewnić się czy to na pewno moduł. Ewentualnie czy szukać jakieś konkretne numery modułu czy nie ma reguły ??

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
Opublikowano

Nowy (używany) moduł AHL trzeba przekodować pustym plikiem man. Dla pewności najlepiej przekodować LM oraz moduły AHL (smc) - dotyczy to reflektorów z modułami pod spodem. Jak jest w pierwszych modelach ro nie wiem... nie mialem styczności.

Co do problemów z AHL i brakiem połączenia z modułami SMC sprawdźcie wiązki i wtyczki przy lampach. Instalacja w E60 to jakaś masakra... kable i izolacja woła o pomstę do nieba.

Jrek, zrób kopię zapasową swojego LM i zakoduj pustym plikiem MAN. Być moze ktoś wyłączył te funkcję oraz meldowanie błędów. Sam tak jeździłem z rok czasu bo nie miałem czasu na naprawe. Po wyłączeniu wszystkiego nie działa poziomowanie, nie dziala skręt lamp oraz doswietlanie jesli mamy dynamic w lampach ;) No i ofkors brak błędów i pięknie świecącą zieloną diode :cool2:

E60 535xd+++ + 8hp70x

Opublikowano
Nowy (używany) moduł AHL trzeba przekodować pustym plikiem man. Dla pewności najlepiej przekodować LM oraz moduły AHL (smc) - dotyczy to reflektorów z modułami pod spodem. Jak jest w pierwszych modelach ro nie wiem... nie mialem styczności.

Co do problemów z AHL i brakiem połączenia z modułami SMC sprawdźcie wiązki i wtyczki przy lampach. Instalacja w E60 to jakaś masakra... kable i izolacja woła o pomstę do nieba.

Właśnie wiązki sprawdzone wszystko ok, moduł sam również był przez elektronika sprawdzany i też niby ok a dioda dalej mruga ;/ Mam E61 z 2005r więc reflektory z modułami pod spodem i modułem za schowkiem.

Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
Opublikowano

A jakie błędy są?

Gdyby okazalo sie ze jakims cudem padl Ci LM to mam taki do świateł skrętnych i tanio oddam bo lezy w półce juz 2 rok.

E60 535xd+++ + 8hp70x