Skocz do zawartości

318is Dziwne pikanie po zgaszeniu auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy powiedzcie co to może być.Jakieś pół roku temu nagle po zgaszeniu i wyłączeniu zapłonu po 2-3 sekundach pojawia się jakiś ostrzegawczy sygnał. Trwa to do tej pory.Jest to 9 piknięć pik..pik..pik....pik..pik..pik....pik..pik..pik.

Bardzo mię to zaczęło już irytować. Nie chodzi tu o ostrzeganie o niskiej temp < 3C, ale piknięcia wydaje chyba ten sam dzwonek. Możę ktoś się już z czymś takim zetknął. Proszeę o pomoc i dziękuję

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Siema

A mi "pika" jak nie wyciagne panelu z radia. Dokładnie jak piszesz kilka "pikniec" hehe :mrgreen: :mrgreen:

Pozdro :D :D :lol: :lol:

Opublikowano

Nie jest to sygnał o nie wyłączeniu świateł, radio chyba też nie bo mam oryginalnego kaseciaka BMW i na wyłączonym radiu też to jest.

Dodam jeszcze, że nie świeci mi się żadna kontrolka ostrzegawcza

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

u mnie tez pikało

pii pii piiiii , pii pii piiii , pii pii piiii

za kazdym razem gdy wyłączam zapłon

i to wcale nie radio wcale nie obc tylko inspekcja gazu (jeśli masz założony).

Jedziesz na wymiane filterka i kasuja odrazu inpekcje i juz nie pika

Opublikowano
Siema,u mnie zaczeło pikać jakieś dwa lata temu po wymianie seryjnego radia na sony,ale poza tym wszystko oki.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie również po zgaszeniu silnika słychać sygnał ostrzegawczy. Jest to sygnał oznaczający powinność wykonania przeglądu instalacji gazu. Jeżeli to jest twój problem i joe chcesz go mieć ponownie można to zlikwidować - zapytaj osobę wykonująca przegląd.
Opublikowano
Czy w mojej wypowiedzi jest coś śmiesznego bądź głupiego? Jeżeli ma sekwencyjną instalacje gazową to i tak powinien to zrobić, a dodatkowo wsłuchać się w listwę.