Skocz do zawartości

318is Dziwne pikanie po zgaszeniu auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy powiedzcie co to może być.Jakieś pół roku temu nagle po zgaszeniu i wyłączeniu zapłonu po 2-3 sekundach pojawia się jakiś ostrzegawczy sygnał. Trwa to do tej pory.Jest to 9 piknięć pik..pik..pik....pik..pik..pik....pik..pik..pik.

Bardzo mię to zaczęło już irytować. Nie chodzi tu o ostrzeganie o niskiej temp < 3C, ale piknięcia wydaje chyba ten sam dzwonek. Możę ktoś się już z czymś takim zetknął. Proszeę o pomoc i dziękuję

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Siema

A mi "pika" jak nie wyciagne panelu z radia. Dokładnie jak piszesz kilka "pikniec" hehe :mrgreen: :mrgreen:

Pozdro :D :D :lol: :lol:

Opublikowano
  • Autor

Nie jest to sygnał o nie wyłączeniu świateł, radio chyba też nie bo mam oryginalnego kaseciaka BMW i na wyłączonym radiu też to jest.

Dodam jeszcze, że nie świeci mi się żadna kontrolka ostrzegawcza

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

u mnie tez pikało

pii pii piiiii , pii pii piiii , pii pii piiii

za kazdym razem gdy wyłączam zapłon

i to wcale nie radio wcale nie obc tylko inspekcja gazu (jeśli masz założony).

Jedziesz na wymiane filterka i kasuja odrazu inpekcje i juz nie pika

Opublikowano
dodam jeszcze ze głosniczek od tego mam zaraz przy właczniku gazu pod tapicerka jak to komuś sie przyda
Opublikowano
Siema,u mnie zaczeło pikać jakieś dwa lata temu po wymianie seryjnego radia na sony,ale poza tym wszystko oki.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie również po zgaszeniu silnika słychać sygnał ostrzegawczy. Jest to sygnał oznaczający powinność wykonania przeglądu instalacji gazu. Jeżeli to jest twój problem i joe chcesz go mieć ponownie można to zlikwidować - zapytaj osobę wykonująca przegląd.
Opublikowano
Jest to sygnał oznaczający powinność wykonania przeglądu instalacji gazu.

:duh: :mad2: :mlotek:

Opublikowano
Czy w mojej wypowiedzi jest coś śmiesznego bądź głupiego? Jeżeli ma sekwencyjną instalacje gazową to i tak powinien to zrobić, a dodatkowo wsłuchać się w listwę.