Skocz do zawartości

[E34] wymiana szkieł w halogenach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam bardzo zniszczone szkła halogenów tych pod zderzakiem. Nosiłem się z zamiarem kupna nowych, ale słyszałem że można wymienić same szkła. Czy ktoś z grupowiczów już to robił, jeżeli tak to w jaki sposób.

Pozdrawiam

Mariusz

e34, 525 tds, 92r

Opublikowano

Potwierdzam: w ASO BMW można kupić same szkła do halogenów.

Sam tak miałem zrobione.

Co do kosztów, to szkło+ramka kosztowało mnie 190zł w ASO. Nie wiem ile w tym ceny szkła a ile ramki :)

Baca

Czy teoria zgadza się z praktyką? W teorii tak, w praktyce nie

• Członkowie klubu
Opublikowano

Jest taka firma chyba nazywa się TYC. Całe halogeny to wydatek ok.170PLN/szt. Nie wiem czy są dobre jakościowo, widziałem je tylko - są ładne. Zapytaj się użytkowników co maja takie założone czy są dobre jakościowo.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska

• Członkowie klubu
Opublikowano
Miałem TYC w swoim E36 przez ponad rok i nic sie z nimi nie działo.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Niechciałbym zaczynać nowego tematu tak wiec podczepiam sie pod juz istniejący, stary ale dotyczy halogenów.

A mianowicie, pytanie proste czy wszystkie E34 (bez halogenów) mają juz przygotowana instalacje pod halogeny, chodzi mi o wtyczki, czy wystarczy tylko podpiąć i tyle czy cos jescze trzeba kombinować, czy mocowania są juz przygotowane i takie tam. chodiz mi konkretnie o E34 520 tourring 92 rok, powiedzmy ze mam nieco bogatszą wersje bo oprócz ABS i wspomagania jest poduszka, klima, wskaźnik klocków, nivo, elektryczne szyby przednie. Wspominam wersje bo może te bogatsze mają a te ubogie nie np.

Pozdrawiam

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW