Skocz do zawartości

330d - Kontrolka ciśnienia oleju zółta / czerwona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Napiszcie mi jak powinna się świecić kontrolka ciśnienia oleju przy uruchomieniu? Samochód e46 330d m57n

Teraz mam tak, że jak przekręcę kluczyk na zapłon to kontrolka świeci się 1 sec. na pomarańczowo i zmienia się na czerwono. Po odpaleniu gaśnie.

Wydaje mi się, że wcześniej po przekręceniu na zapłon od razu włączała się czerwona kontrolka.

Jak powinno być?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinna być czerwona. Masz dość oleju w silniku?
Opublikowano (edytowane)
Oleju jest tyle, ile powinno być (na bagnecie w połowie). Nigdzie nie mogę znaleźć informacji co taka sytuacja oznacza. W instrukcji nigdzie nie znalazłem takiego opisu. Edytowane przez vbodzio
Opublikowano

320d M47N: kontrolka zapala sie na żółto na moment i potem dopiero na czerwono, po odpaleniu gaśnie na amen

330d M57: kontrolka zapala się tylko na czerwono, po odpaleniu również gaśnie na amen

Opublikowano
Pewnie jest tak, że w silnikach nowszych (z "n" na końcu) najpierw na chwilkę zapala się żółta, a potem czerwona. W starszych (bez "n") od razu włącza się czerwona kontrolka. Potrzebujemy jeszcze sprawdzić jak jest w 320d m47 i 330d m57n. Kto ma taki motor to niech sprawdzi.
Opublikowano
w m47 jest tak że jeśli jest niski poziom to przy odpaleniu jest czerwona kontrolka do chwili jej zgaśnięcia a potem po paru sekundach pojawia się na jakiś czas żółta jeśli jest brak oleju i znika ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/