Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie posiadam BMW E34 525 TDS i od pewnego czasu mam problem z temperaturą. Samochód po odpaleniu dość szybko nabiera temperatury a po przejechaniu 2 km wskaźnik temperatury wchodzi na czerwone pole. Wymieniłem termostat ale to nic nie pomogło. Zwracam się z prośbą o rade co mam zrobić

MOD EDIT: Proszę tytułować tematy zgodnie z zasadami określonymi tutaj viewtopic.php?f=71&t=117569 Kolejny błędnie zatytułowany temat nagrodzę ostrzeżeniem!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podjedz do jakiegoś warsztatu i niech sprawdzą czy nie ma spalin w płynie chłodzącym.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
odpowietrzyłem chłodnice tak jak pisali. przez 20 min jazdy było wszystko ok ale znowu się zagrzał odkręciłem korek ze zbiornika płynu i ku mojemu zdziwieniu zaczoł wyciekać gdzieś z dołu samochodu płyn. prosił bym o jakąś podpowieć co mam zrobić :(
Opublikowano
Pewnie płyn uciekł ci przelewem. Tzn. od zbiorniczka idzie rurka po stronie pasażera jest skierowana w dół, która ma zadanie wyrzucić nadmiar płynu. Duże masz ciśnienie w układzie? Jesli termostat jest OK, pompa wody jest OK, TDS się sam odpowietrza(nie ma odpowietrzników). Mi to wygląda na uszczelkę bądz głowicę. Mi też wywalało płyn przelewem a ciśnienie było bardzo duże przyczyną okazała się uszczelka pod głowicą. :duh:
Opublikowano
kolego. w tych autach stosowane są pompy wody z łopatkami plastykowymi. często się sypią. wyjmij pompe i sprawdź jej wirnik. jeśli jest popękany to znalazłeś problem, ale i za razem masz problem, bo jeśli nie ma ich blisko pompy to poszły w układ i albo coś zatkają albo będą krążyć po układzie i rozwalą ci nową pompkę...
Opublikowano
płyn mi sie nie gotuje ale jest goracy jak auto sie zagrzeje i jeszcze jest taki problem bo nie mam cieplego powietrza na dmuchawie ani jak silnik jest zagrzany ani jak jest przegrzany
Opublikowano
sprawdziłem tą pompę i okazało się że to ona była przyczyną mojego problemu. Dzięki za pomoc w odnalezieniu problemu :D Pozdrawiam