Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj byłem ustawić reflektory bo trochę mi opadły przez ostatnie dwa lata. I pojawił się problem bo gościu kręcił tymi czarnymi śrubkami a lampy nawet nie drgnęły. kręcił od najniższego poziomu do najwyższego i bez zmian. W obydwu reflektorach tak samo, moje pytanie to czy musze wymienić całe reflektory czy jest jakiś sposób na naprawę tych śrub

Dzięki za pomoc pozdrawiam

Opublikowano
U mnie te lampy trochę inaczej wyglądają ale śruby którymi on kręcił sa w zaznaczonym miejscu czyli chyba kręcił dobrymi śrubami, z tym że u mnie są plastikowe z ząbkami na duży imbus
Opublikowano
Witam.

Dzisiaj byłem ustawić reflektory bo trochę mi opadły przez ostatnie dwa lata. I pojawił się problem bo gościu kręcił tymi czarnymi śrubkami a lampy nawet nie drgnęły. kręcił od najniższego poziomu do najwyższego i bez zmian. W obydwu reflektorach tak samo, moje pytanie to czy musze wymienić całe reflektory czy jest jakiś sposób na naprawę tych śrub

Dzięki za pomoc pozdrawiam

Pewnie dlatego że ekektryczne regulatory wyskoczyły z mocowań.

Proste sprawdzenie - zdjąć dekle od "wymiany żarówek" i poruszać środkiem lampy - jak mocno lata to masz odpowiedź.

Nie pamiętam czy w lampach są plastikowe regulatory takie jak w E39....?

Opublikowano
U mnie są plastikowe, ruszałem ostatnio żarówkami i trochę się to wszystko ruszało. Może rozebrać lampy i jakoś to sprawdzić??