Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie! jestem świeżym użytkownikiem E36 318i- mój problem polega na tym, że po odpaleniu samochód tuż po samoczynnym przełączeniu się na gaz zwyczajnie gaśnie! czasami uda się, że nie zgaśnie i wtedy po ponownym odpaleniu auto potrafi przełączyć się na gaz bez problemu-jednak bardzo rzadko. wydaje mi się, że to może mieć związek z temp. silnika podczas odpalania- rano przy chłodnym silniku udaje się odpalić i przełącza sie na gaz bez problemu. natomiast na ciepłym silniku to fatalnie! wskazówka temp. zawsze opada do niebieskiej strony, pionowo jest jedynie tuż po odpaleniu a po paru minutach jazdy opada. proszę o pomoc i rady w związku z tym przypadkiem.
Opublikowano
temperatura spada bo masz padnięty termostat na 100% koszt 30zł a z gaśnięciem to jak masz zwykły gaz to parownik szwankuje on po regeneracji kosztuje 250zł z wymianą
Opublikowano

mialem kiedys w kwadracie cos podobnego... elektryk wymienil mi mala kosteczke ktora była odpowiedzilna za przełanczanie z benzyny na gaz ... dostala sie tam wilgoc i blaszki posniedzialy co spowodowalo ze gasła zrobił mi to w max 10 min i wszytsko bylo ok

moze masz podobnie?

Opublikowano

Siema

max619 a mógłbyś sprecyzować dokładniej o jakiej "małej kosteczce" piszesz???? Dodam ze czasem miewam podobny problem po dopaleniu przełaczy sie na gaz bez problemu a czasem dopiero za 2-4 razem.

Z gory dzieki za info

Pozdrawiam :mrgreen: