Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bieżnikowanym oponom mówimy NIE ! , lepiej kupić używane , tak jak ktoś tu pisał już opony przeznaczane do bieżnikowania muszą spełniać określone wymagania , a napewno nie wszyscy tego przestrzegają , ja zazwyczaj na tył kupuje używane , teraz mam Continental premium contact 205 i trzymają według mnie bardzo dobrze
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

Przed zimą pojadę ustawić zbieżność. Wymieniałem ostatnio amorki przód i robiłem piaste tył (trzeba było wachacz zdjąć).

Co do kolein to rzuca, trzeba albo jechać W koleinie albo obok. Ale to przez opony szerokie 225 raczej. Sąsiad też miał takie i też mu rzucało. Jak jade i puszcze kierownice to raczej prosto auto jedzie (oczywiście nie w koleinach)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wymieniałem ostatnio amorki przód i robiłem piaste tył (trzeba było wachacz zdjąć).

To raczej jedź geometrie robić całą, a nie tylko samą zbieżność bo pewnie teraz masz czteroślada jak nic.

Opublikowano

guma w oponach się starzeje i nawet jeśli są to markowe opony i mają sporo bieżnika, to na śliskiej/mokrej nawierzchni będą się ślizgać.... choćby na suchej trzymały jak cholera jasna

przetrenowałem to kiedyś, gdy po uszkodzeniu :wink: posiadanych oponek postanowiłem kupić nówki - na suchym nie było wielkiej różnicy, bo poprzednie trzymały się całkiem dobrze... natomiast w przypadku nowych opon nie było znacznych różnic na suchym i na mokrym, czego nie można powiedzieć o kilkuletnich używkach

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Wymieniałem ostatnio amorki przód i robiłem piaste tył (trzeba było wachacz zdjąć).

To raczej jedź geometrie robić całą, a nie tylko samą zbieżność bo pewnie teraz masz czteroślada jak nic.

A to mozna ustawic geometrie w e36?