Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam pytanie odnośnie świateł tylnich.Kiedyś po odpaleniu silnika na wyłączonych światłach migały mi tylne światła pozycyjne na zmianę jedna lampa potem druga.Po zaświeceniu świateł swieciły normalnie.Dodam że to lampy przed liftem z żarówkami na światła pozycyjne 2x5w.Jednak zawsze kiedyś żarówka sie spali i trzeba założyc nowe po wymianie żarówek lampy przestały migac po włączeniu świateł świecą normalnie.Może ktos z kolegów wie na czym to polega :?: bo taki stroboskop z tyłu był fajny :mrgreen: Dzięki i pozdrawiam.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Nikt nie miał nic takiego u siebie :?: :(

nikt tak nie powinien mieć bo skoro masz żarówki to niby czemu mają migać ?

migają ledy

Opublikowano
Kolego te miganie świateł tylnich to jest spalony tranzystor w module świateł LCM.Wiem bo mam tak samo tylko że mi mrugają jeszcze pozycyjne z przodu tak jak u ciebie mrugaja tylko na pozycyjnych gdy przełącze na normalne już tego nie widać.Musisz poszukać używanego modułu na allegro tylko o tch samych numerach koszt ok 200zł lub spróbować naprawić u jakiegoś porządnego elektryka nie którzy to naprawiają koszt wtedy znacznie mniejszy pozdro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba żle się zrozumieliśmy.To miganie miałem na wyłączonych światłach i to żarowki migały na przemian w jednej lampie potem w drugiej na zmianę nigdy nie było tak że migały od razu jednocześnie wszystkie na raz.Po wymianie żarówek jak się spaliły na wyłączonych światłach nie miga nic a po włączeniu świateł świecą wszystkie normalnie(też nic nie miga).Po prostu na wyłączonych światłach nie ma nic a na włączonych normalnie świecą(czyli tak jak w każdym innym samochodzie).Tylko właśnie kiedyś na wyłączonych światłach lampy z tyłu migały(było to porównywalne z miganiem halogenów czerwonych i niebieskich w samochodach BOR- Biura Ochrony Rządu).I z ciekawości chciałem wiedziec czy to może jest jakaś funkcja lamp tylnych,która się wyłączyła po wymianie żaróweczek.Dlatego pytałem kolegów co to za zjawisko miałem(którego teraz nie ma).Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam :wink:
ec2Wze6.jpg